Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

28. 11. 2019. 15:28 >> 15:31
3

URUČENA RJEŠENJA

Otkaz dobila 42 radnika Metalca

Uprava nikšićkog Metalca uručila je 42 rješenja o otkazu zaposlenima u toj nikšićkoj fabrici nakon što su radnici početkom mjeseca odbili da rade zbog kašnjenja zarada.

Oni su danas imali sastanak sa upravom i predstavnicima Unije sindikata tražeći da se riješi kriza u fabrici. 

Izvršni direktor Živorad Krsmanović kazao je ranije Mini biznis da je uprava Metalca poštovala obećano i u petak isplatila septembarsku zaradu, a prethodno i deblokirala račun fabrike, čime su se stekli uslovi za nastavak rada.

On je potvrdio da zaposlenima, kojima je istekao ugovor o radu, nije produžen angažman, jer bi na taj način, kako je ocijenio,nastavili neopravdanu obustavu rada.

Radnici su s druge strane uporni, poručuju da neće nastavljati proizvodnju dok ne dobiju zaostale plate.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније