Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 12. 2019. 13:33   >>  13:32

UPRAVA CARINA

Za 11 mjeseci naplaćeno 40 miliona eura više

Uprava carina je u periodu januar-novembar 2019. godine naplatila 750,7 miliona eura čime je ostvaren rast prihoda od 40 miliona eura ili 5,6% više u odnosu na isti period prošle godine.

Kako dodaju iz Uprave izvršen je i povraćaj sredstava u iznosu od 10,3 miliona eura i time ostvarena neto naplata od 740,4 miliona eura što je za 2,36 % više u odnosu na plan.

"Prema strukturi naplaćenih prihoda, naplata PDV-a pri uvozu u iznosi 495,3 miliona eura što je više za 24,4 miliona ili 5,18 %. Po osnovu akcize naplaćeno je 227 miliona eura čime je ostvaren rast prihoda od 13,7 miliona eura ili 6,45 % više nego u prethodnoj godini", navodi se u saopštenju.

Posmatrano po strukturi po akciznim proizvodima sve kategorije su zabilježile rast.

"Najveće pozitivno odstupanje zabilježeno je kod naplate akciza na duvan i duvanske proizvode i to 5,5 miliona eura ili 14,83% više, što je rezultat redefinisane akcizne politike i posljednično tome oporavka tržišta duvana", kazali su iz Uprave.

U odnosu na plan prihoda, ukupna naplata akciza je veća za 1,4 miliona eura.

"Ostvarena naplata po osnovu carine iznosila je 26,1 milion eura što je više za 1,5 miliona eura ili 6,25%, dok je naplata poreza na kafu iznosila 2 miliona eura a ostali prihodi iznosili su 80,2 hiljade eura", zaključuju iz Poreske uprave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније