Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

11. 12. 2019. 10:52 >> 11:03
4

ORLANDIĆ

Učinićemo sve da opstane linija ka Štokholmu

Aerodromi Crne Gore učiniće sve da obezbijede opstanak avio linije iz Podgorice ka Štokholmu kroz saradnju sa drugim avio-kompanijama, saopštio je izvršni direktor Aerodroma Danilo Orlandić.

 

Podsjećamo, nedavno je objavljena informacija da će irska niskotarifna aviokompanija Rajaner (Ryanair) ugasiti veoma frekventnu liniju Podgorica - Štokholm.

Orlandić za Portal RTCG pojašnjava da je takva odluka posljedica objektivnih razloga irske kompanije, te da je ista za sve ostale gradove koji su preko ovog prevoznika bili povezani sa glavnim gradom Švedske. 

"Zatvaranje ove dvije baze je isključivo posljedica kašnjenja isporuke vazduhoplova tipa Boeing 737 MAX8-200, koje je kompanija ranije naručila, a koji joj neće biti isporučeni na vrijeme. To je jedini razlog zašto se avio prevoznik opredijelio na ovako radikalan potez. Sa druge strane, siguran sam da će čak tri nove linije koje smo dogovorili sa Rajanerom postići odličan rezultat", navodi Orlandić.

Govoreći o tome kako će se takva odluka kompanije odraziti na crnogorsko tržište, Orlandić je rekao da su Aerodromi Crne Gore već u pregovorima sa drugim avio prevoznicima, kako bi se sagledala mogućnost ponovnog uspostavljanja te linije.

"Razumijem da je ukidanje avio saobraćaja između glavnih gradova Crne Gore i Švedske veoma ispraćeno u javnosti, što zbog atraktivnosti Štokholma kao turističke destinacije, što zbog brojne crnogorske dijaspore u tom dijelu Evrope. Želimo da znaju da čvrsto vjerujemo u pozitivan ishod pregovora sa drugim kompanijama, jer su naši dosadašnji rezultati u razvoju novih tržišta i destinacija to pokazali", istakao je Orlandić.

Iz Rajanera im je, kaže Orlandić, sugerisano može doći do takvog poteza, "što pokazuje njihov odnos prema Crnoj Gori i prema potencijalima koje imamo". 

"U svakom slučaju, mi ćemo pratiti dalji razvoj situacije sa Rajanerom kada je ova linija u pitanju, ali ćemo u međuvremenu učiniti sve da na zadovoljstvo putnika obezbijedimo opstanak linije ka Štokholmu kroz saradnju sa drugim avio prevoznikom", kaže Orlandić.

Prvi čovjek Aerodroma Crne Gore kaže da je saradnja s Rajanerom, otkad je 2013. godine uspostavljena prva linija Podgorica-Brisel, na izuzetnom nivou i na obostrano zadovoljstvo.

"Danas Rajaner saobraća iz Podgorice ka šest destinacija tokom cijele godine – Briselu (Šarlroa), Londonu, Berlinu, Štokholmu, Bolonji i Barseloni. Ističemo da će se od početka IATA ljetnje sezone saobraćati na dvije nove linije – Dablin i Krakov, tokom cijele godine. Novi sezonski let ka Poljskoj, pored postojećeg ka Vroclavu – biće ka Poznanju", rekao je Orlandić.

Podsjeća da pored navedenih destinacija cjelogodišnji saobraćaj ka Podgorici obavlja i low cost Laudamotion, i to iz Štutgarta.

"Laudamotion je 100% u vlasništvu avio prevoznika Ryanair. Za april naredne godine (početak ljetnje avio sezone) planirano je otvaranje linije Podgorica–Dablin, i na zvaničnom sajtu Rajanera je već moguće obaviti kupovinu karata za ovo putovanje", rekao je Orlandić.

Ističe i da je u prvih 11 mjeseci ove godine Rajaner sa 172.135 prevezenih putnika na trećem mjestu među avio prevoznicima u navedenoj kategoriji, što je 25% više u odnosu na isti period prethodne godine.

"To samo po sebi govori o važnosti saradnje sa ovim low cost prevoznikom. Posebno raduje činjenica da je popunjenost putničke kabine na linijama prema Crnoj Gori izuzetno visoka, što omogućava konstantno unaprjeđivanje naše, već tradicionalno dobre saradnje", kaže Orlandić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније