Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

12. 12. 2019. 16:50   >>  16:54

SEKULIĆ PORUČILA

Žene moraju biti obrazovane kako bi bile ekonomski nezavisne

Žene moraju biti obrazovane kako bi došle do ekonomske nezavisnosti, saopštila je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić i dodala da je važno da znaju da znanjem mogu doći do cilja.

“Naš je zadatak da ženama damo mogućnost da se obrazuju i da znaju da svojim znanjem i obrazovanjem mogu doći do svog cilja”, kazala je Sekulić na biznis forumu koji je u srijedu organizovala NLB banka.

Sekulić je na forumu pod nazivom Žene u biznisu: Nova vrijednost crnogorske ekonomije, predstavila prošlogodišnje rezultate koji se tiču razvoja ženskog preduzetništva.

“Podatak da smo u prošloj godini imali 24 odsto preduzeća na čijem čelu su bile žene, kao i da 30 odsto preduzetnika u Crnoj Gori čine žene preduzetnice, ohrabruje, ali i podstiče da dodatno ulažemo napore kako bi ovaj broj bio veći”, poručila je Sekulić.

Sekulić je, kako je saopšteno iz NLB-a, podsjetila da je Vlada napravila Strategiju ženskog preduzetništva i Akcioni plan za njen razvoj.

“U prošloj godini smo uložili 1,6 miliona eura za realizaciju aktivnosti iz Akcionog plana i postigli sporazum sa 11 opština u Crnoj Gori koje su opredijelile 144 hiljade eura bespovratnih sredstava za žensko preduzetništvo u lokalnim budžetima”, dodala je Sekulić.

NLB banka je organizovala biznis forum sa ciljem da podstakne važan dijalog o ženskom preduzetništvu i doprinese kreiranju povoljnijeg ambijenta za njegov razvoj.

Glavni izvršni direktor NLB banke Podgorica, Martin Leberle, kazao je da ta finansijska institucija želi da podrži razvoj regiona.

“Život u našoj zemlji, blagostanje i napredak naših porodica većinom je na leđima žena, dok poslovna realnost u Crnoj Gori i dalje pripada muškarcima. Tu vidimo ogroman potencijal, ako pomognemo da se ta neravnoteža promijeni”, smatra Leberle.

Prema njegovim riječima, što više bude žena koje će preuzeti preduzetništvo i upravljanje, to će biti bolja budućnost za sve.

“NLB banka će se sa posebnom pažnjom baviti ovim poslovnim segmentom kroz novu kreditnu liniju namijenjenu ženskom preduzetništvu“, najavio je Leberle.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније