Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

13. 12. 2019. 12:57 >> 12:57

URA

"Sačuvati Aerodrome, promijeniti menadžment"

Ministar saobraćaja Osman Nurković priznao je juče da je problem Aerodroma Crne Gore loš partijski menadžment te kompanije odnosno menadžment koji je instalirao SD i DPS, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

"Imamo suludu situaciju da je po logici Vlade Crne Gore lakše dati Aerodrome u koncesiju nego li promijeniti partijski menadžment koji su sami instalirali. Takav način gazdovanja je u svim sektoima Vlade i to je nedopustivo", ističu oni.

URA ističe da nema nikakvih valjanih razloga da država da Aerodrome na upravljanje koncesionarima.

Navode i da bi modernizacija i proširivanje kapaciteta zračnih luka u Crnoj Gori mogla da se izvede pomoću kredita koje bi Aerodromi mogli da servisiraju uz stručan kadar koji nije partijski obojen.

"Umjesto da imamo razvijene Aerodrome, koji ostvaruju daleko veće profite, imamo zarobljeno preduzeće opterećeno partijskim vojnicima, koje se bori za normalno funkcionisanje i opstanak. Potrebno je srediti Aerodrome i radikalno promijeniti način rada u njima, a ne dati ih u koncesije nekome ko će to isto uraditi – samo za svoj džep", ukazali su u pokretu URA.

Navode da "ako mi ne možemo upravljati Aerodromima onda smo mogli dovesti menadžment koji to može".

"Sačuvati nacionalno blago, a platiti inostrane stručnjake koji bi osmislili razvoj kompanije. Ista je stvar i sa nacionalnim avioprevozikom Montenegro airlines-om kojeg je loš partijski manadžment doveo u bankrot, naročito posljednjih sedam godina. I za njih Vlada traži rješenje, a Aerdorome pušta na doboš. Kakva nevjerovatna ekonosmka logika", poručuju iz URE.

Iz URE poručuju, da ako ne bude ekonskomskog zaokreta, Vlada Crnu Goru vodi ka sunovratu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније