Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O. Z. ]

16. 12. 2019. 06:25   >>  06:26

PREDLOG ZAKONA

Odbor za ekonomiju o budžetu

Sjednica skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, na kojoj će se raspravljati o Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za narednu godinu, biće održana danas.

Na dnevnom redu sjednice nalazi se i Predlog odluke o zaduživanju Crne Gore za narednu godinu.

Predloženim budžetom predviđen je ukupan iznos primitaka i izdataka od 2,58 milijardi eura.

Od toga se za tekući budžet izdvaja 1,32 milijarde, budžet državnih fondova iznosi 769,19 miliona eura, kapitalni 229,96 miliona eura, transkacije finasiranja su na nivou od 556,95 miliona i rezerve 22,5 miliona eura.

Izvorni prihodi budžeta planirani su u iznosu od 1,99 milijardi eura, odnosno 39,6 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) i u odnosu na planirani veći su 8,4 odsto.

Ukupni izdaci planirani su na nivou od 2,38 milijardi eura, odnosno 40,5 odsto BDP-a. U strukturi ukupnih rashoda, tekuća budžetska potrošnja je na nivou od 1,8 milijardi eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније