Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O. Z. ]

20. 12. 2019. 20:20   >>  20:22

NAJVEĆI DO SADA

Budžet opštine Tivat 23,5 miliona eura

Usvojen je budžet opštine Tivat za 2020. u iznosu od 23,5 miliona eura, od čega se skoro 13 miliona odnosi na kapitalne investicije. U idućoj godini se planira početak gradnje bulevara koji će pomoći i država sa četiri miliona eura. Mada su i budćžet i kapitalne investicije največi do sada, opozicija, ali i kolaicioni partneri iz SD-a, kritikovali su ponuženi plan lokalnih prihoda i rashoda.

"Ukupni primici budžeta su 23.556 400 eura što je 4,87% više nego u 2019. godini. Najviše sredstava planiramo od naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta. To je iznos od million i 800 hiljada eura. Planirani izdaci su 4,99% veći nego ove godine. Kapitalni izdaci u ukupnoj strukturi budžeta učestvuju sa 54,74%. Na ovaj predloženi budžet dobili smo saglasnost Ministarstva finansija", saopštila je Rajka Jovićević, sekretarka Sekretarijata za finansije i lokalne prihode, prenosi Radio Tivat.

Andrija Petković iz Bokeškog foruma kaže da se imalo uvažavaju građani Tivta i Boke, takav budžet ne bi ni došao na dnevni red Skupštine.

"Ovaj budžet je predizborni. Prvi put da naglo skaču stipendije, socijalna primanja. Ono što nije privid i farsa jeste da se ponovo forsiraju stanovi za funkcionere", rekao je Petković.

Prvi čovjek tivatske opštine Siniša Kusovac kazao je da će Opština, kada se bude znalo koliko će se novca dobiti od koncesija za Aerodrom Tivat, raditi rebalans i uvrstiti taj novac u budžet. Takođe, izrazio je uvjerenje da će Sportski centar u Tivtu biti izgrađen za dvije godine.

Prilog Nevenke Macan, TVCG:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније