Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: R.B. ]

27. 12. 2019. 17:47 >> 17:52

PRIPREME ZA AQR

CBCG i banke dogovorili saradnju

Centralna banka Crne Gori (CBCG) započela je sa pripremama za implemenaciju AQR-a, kao najefikasnijeg prudencionog instrumenta za procjenu kvaliteta aktive banaka. To je saopštio guverner CBCG Radoje Žugić na radnom sastanku sa redstavnicima poslovnih banaka.

Kako je saopšteno iz Centralne banke, na sastanku se razgovaralo o predstojećim aktivnostima na planu implementacije nezavisne procjene kvaliteta aktive (AQR-a) bankarskog sektora u Crnoj Gori.

Raspisan je i tender za izbor konsultanta CBCG koji će biti zadužen za implementaciju procesa AQR-a u skladu sa ECB Priručnikom iz 2018.

"Sa ciljem da obezbijedimo najviši nivo transparentnosti i kredibilnosti procesa, definisani su strogi kriterijumi sa namjerom da se izabere i angažuje reputabilni međunarodni konsultant", istakao je Žugić i zahvalio se predstavnicima banaka na iskazanom interesovanju za kvalitetnu realizaciju ovog značajnog projekta.

Na sastanku je bilo riječi i o konkretnim aktivnostima planiranim za narednu godinu i dinamici njihove realizacije.

"S obzirom da je riječ o projektu koji je izuzetno zahtjevan sa aspekta finansijskih i stručnih kapaciteta, dogovorena je tijesna koordinacija i saradnja između CBCG i banaka, kao i razmjena iskustava između pojedinačnih banaka", saopšteno je iz CBCG.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније