Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Jedro.me, Objavila: R.B. ]

27. 12. 2019. 20:39   >>  20:38

PODRŠKA OPŠTINE

Pomoć za četiri barske preduzetnice

Predsjednik opštine Bar potpisao je danas ugovore sa četri preduzetnice kojima će u ovoj godini biti uplaćena bespovratna sredstva. Dvije preduzetnice započinju biznis, dok će dvije dobiti sredstva za podsticaj dosadašnjeg preduzetničkog rada.

"Današnje potpisivanje ugovora je dokaz da ono što planiramo i najavimo, i realizujemo. Na ovaj način šaljemo poruku i drugim preduzetnicima da rade na svojim biznis planovima, posebno onima koji se tiču otvaranja novih radnih mjesta. Veoma je teško započeti biznis i obezbijediti sredstva, to dobro znamo svi koji dolazimo iz realnog sektora. Zato sam uvjeren da će vam ova bespovratna sredstva mnogo značiti, i čestitam vam na dobro osmišljenim biznis planovima i kreativnim idejama", kazao je predsednik Opštine Bar Dušan Raičević, prenosi portal Jedro.

On je istakao da ugovornom obavezom Opština Bar nagrađuje biznis ideje, a i prati realizaciju tih biznis ideja

Prema Odluci Komisije, sredstva su dodijeljena za četri preduzetnice čiji su biznis planovi vrednovani sa najvzza ećim brojem bodova.

"Cilj lokalne samouprave je kreiranje novih radnih mjesta u preduzetništvu. Opština Bar je spremna da bude partner što je potvrđeno i konkretnom finansijskom podrškom, bespovratnim sredstvima, kazao je Raičević nakon potpisivanja ugovora, ističući da u narednom periodu preduzetništvo vidi kao primarnu privrednu granu u Baru čemu u prIlog govori i formirani sekretarijat za privredu.

Predsednik Opštine Bar najavio je da će za 2020. godinu s proljeća biti raspisan javni poziv za žensko preduzetništvo u iznosu od 35.000 eura. Za preduzetništvo za sledeću godinu su planirana veća sredstva budžetom, 150 hiljada eura.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније