Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 09. 2013. 09:36 >> 09:36

REALNOST

Kostić: Ekonomski oporavak neće brzo

Rast BDP-a od 3,4 odsto u drugom kvartalu ove godine nije za potcjenjivanje, ali nema mjesta euforičnim i preoptimističnim zaključcima da je crnogorska ekonomija na putu ekspanzivnog opravka, ocijenio je za Radio Crne Gore ekonomski analitičar Vasilije Kostić.

Rast BDP-a od 3,4 odsto u drugom kvartalu ove godine posljedica je jednokratnih tendencija, koje su dugoročno neodržive, poručio je Kostić. To se vidi u povećanoj proizvodnji električne energije, koja zavisi prije svega od vremenskih uslova, objašnjava Kostić. 

Značajno je, smatra Kostić, što je u prvoj polovini godine  zabilježen pad budžetskog deficita, kao i pad deficita na tekućem računu, budući da je visoka uvozna zavisnost jedan od gorućih problema domaće privrede.

Zbog svega toga, najnovije podatke Monstata treba analizirati hladne glave, jer je Crnoj Gori za ekonomski oporavak potrebno više vremena, zaključio je Kostić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније