Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business, Objavila: R.B. ]

06. 01. 2020. 16:34 >> 16:34

EKIP

Ukupno prenijeto 7,68 hiljada brojeva

Uslugu prenosivosti broja je u prvih 11 mjeseci prošle godine iskoristilo 7,68 hiljada pretplatnika, većinom u mobilnoj telefoniji, saopšteno je iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Iz EKIP-a su agenciji Mina-business kazali da je u fiksnoj mreži, u periodu od januara do kraja novembra, prenijeto 1,67 hiljada brojeva, a u mobilnoj šest hiljada.

“Najviše brojeva je prenešeno u fiksnu mrežu M:tela 1,25 hiljada. U fiksnu mrežu Telemacha prenešeno je 368, u Telekom 50, a u fiksnu mrežu Telenora devet brojeva”, precizirali su iz EKIP-a.

Najviše brojeva je prenijeto iz fiksne mreže Telekoma 1,55 hiljada. Iz fiksne mreže Telemacha prenijeto je 85 brojeva, iz M:tela 31, a iz fiksne mreže Telenora osam brojeva.

Kod prenosa brojeva između mobilnih mreža, za 11 mjeseci najviše je prenijeto u mrežu M:tela, 3,44 hiljade, zatim u Telekom 1,55 hiljada, dok je u mobilnu mrežu Telenora prenijeto oko hiljadu brojeva.

“Najviše korisnika je prešlo iz mobilne mreže Telekoma 2,55 hiljada, potom iz Telenora 2,44 hiljade, a najmanje iz mreže M:tela oko hiljadu korisnika”, dodali su iz EKIP-a.

Usluga prenosivosti telefonskih brojeva se pruža od 1. decembra 2011. godine i do 30. novembra ukupno je prenijeto 53,58 hiljada brojeva, od čega 13,55 hiljada u fiksnim, a 40,03 hiljade u mobilnim mrežama.

Prenosivost broja je usluga koja omogućava svakom pretplatniku da zadrži telefonski broj pri promjeni operatora.

Broj se može prenositi iz fiksne u fiksnu mrežu, odnosno iz mobilne u mobilnu mrežu.

Ukupno vrijeme za prenos broja je tri radna dana. Pretplatnik koji želi da prenese telefonski broj podnosi zahtjev za prenos broja kod operatora primaoca broja i to se smatra zahtjevom za raskid ugovora sa operatorom davaocem broja.

Pretplatnik može ponovo da prenese svoj broj nakon tri mjeseca od zadnjeg prenosa. Ukoliko zahtjev za prenos broja bude odbijen, pretplatnik može da podnese prigovor EKIP-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније