Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 09. 2013. 09:10   >>  09:13 3

ZA SADA

Bez smanjenja penzija

Vlada vodi računa i sve čini da, za sada, ne budu smanjene penzije, poručio je direktor Fonda Penzijskog i invalidskog osiguranja, Dušan Perović.

On je na sastanku rukovodstva crnogorskih penzionera saopštio da su prihodi od doprinosa povećani oko pet odsto, ali su znatno porasli i rashodi Fonda, na osnovu obaveza za nove penzionere i one koji su pravo ostvarili primjenom stranih sporazuma o socijalnom osiguranju.

''Izvorni prihodi, doprinosi, u finansiranju penzija učestvuju sa 55 do 56 odsto, a preostalih oko 45 procenata nadomješta se direktno iz budžeta. Da nije u sistemu trezora, Fond PIO bi se morao na tržištu kreditno zaduživati. I ova činjenica pokazuje da je Vladi prioritet sigurnost penzija'', rekao je Perović, prenosi Pobjeda.

Perović je kazao da su u problemu i ostali penzioni sistemi zemalja okruženja i da je u Bosni i Hercegovini i Makedoniji bilo obustava isplate penzija. Podsjetio da je crnogorski prosjek skoro kao hrvatski i da jedino Slovenija ima veću prosječnu penziju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније