Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

09. 01. 2020. 08:45   >>  08:44 6

MIHAILOVIĆ OCIJENIO

Standard će biti bolji, ali zavisi koliko ćemo raditi

Profesor na Ekonomskom fakultetu u Podgorici Božo Mihailović kazao je da će, posmatrano u cjelini, standard građana biti bolji ove u odnosu na prošlu godinu, ali da to bitno zavisi i od toga koliko budemo radili.

Mihailović je u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG) podsjetio da su stope rasta u prošloj godini bile do 4,7 odsto, napominjući da je crnogorska ekonomija bila u znaku stabilnosti i razvoja.

"Crnogorska ekonomije je ostvarila znatne stope privrednog rasta, čak i u poređenju sa zemljama Evropske unije (EU). Imamo nešto što nas drži od prošle godine i što će biti nastavak ove godine, samo da zavrnemo rukave i da više radimo", rekao je Mihailović.

On je poručio i da naše ekonomske probleme niko ne može riješiti bolje nego mi sami.

"Standard će biti nešto bolji, u cjelini posmatrano, ali standard mnogo zavisi od toga koliko budemo radili. Naše ekonomske probleme niko ne može riješiti bolje nego mi sami. Penzije su prošle godine redovno isplaćivane, tako će biti i ove godine. Odgovorili smo vremenu, i u ovoj godini samo tako treba da nastavimo", istakao je on.

Ključnih ekonomskih izazova će biti puno, ali Crna Gora mora da se okrene realnoj ekonomiji, i investicijama u mala i srednja preduzeća, te da u tom smislu gradimo koncept koji je nazvan "preduzetničko društvo".

"Svaki građanin mora da shvati da država nije više poslodavac, već da građanin koji može bude samoposlodavac, da se okrene svom radu, svom biznisu i da ne očekuje da država stvara uslove za njegovo zaposlenje", istakao je Mihailović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније