Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

15. 01. 2020. 09:05   >>  09:16 3

POZAMAŠNI HONORARI

Pjevačima za praznike više od milion €

Muzičkim zvijezdama koje su tokom novogodišnjih praznika nastupile u Crnoj Gori isplaćeni su honorari od preko milion eura, saopštila je portparolka Poreske uprave Milica Vuletić.

 

Po tom osnovu obračunate su, kaže ona, i poreske obaveze prema državi Crnoj Gori.

"Poreski inspektori utvrdili su da su muzičkim zvijezdama isplaćeni honorari od preko milion eura, a da su po tom osnovu obračunate poreske obaveze u iznosu od oko 75.000 eura, kada je u pitanju porez na dohodatk fizičkih lica, ali i oko 40.000 eura kada je u pitanju porez na dodatu vrijednost", rekla je Vuletić u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

Pojašnjava i da postoje indirektni efekti organizacije takvih manifestaicja, koji se tiču porasta prometa u ugostiteljskim objektima, kada je u pitanju djelatnost prodaje pića i ostalih proizvoda.

"I u tom smislu, svi efekti koji su osjetljivi kad je u pitanju turistička sezona biće vidljivi u februaru, kada dospijeva obaveza prijavljivanja i plaćanja obaveza vezano za prihode iz januara. Očekujemo da će poreski obveznici regularno prijaviti svoje obaveze", rekla je Vuletić.

Ona je rekla da su zadovoljni i ponosni na realizovanu poresku naplatu u 2019. godini od milijardu i 180 miliona eura, što je za čak 100 miliona iznad 2018. godine, a 80 miliona iznad plana za prošlu godinu. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније