Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

16. 01. 2020. 07:30 >> 07:29
2

KORISTE SISTEM ŽPCG

Plate u Montekargu kasne zbog pada sistema

Informacioni sistem Željezničkog prevoza ŽPCG ni juče nije popravljen, kazali su za Dan iz tog preduzeća. Pad sistema, međutim, nije napravio probleme samo u tom, već i u drugom željezničkom preduzeću – Montekargu.

Naime, radnicima tog preduzeća, koji platu inače primaju 10. u mjesecu, zarada je kasnila nekoliko dana, jer Montekargo koristi informatičke usluge Željezničkog prevoza.

"Prema saznanjima koje smo dobili od kolega iz ŽPCG, došlo je do poteškoća u prenosu podataka sa servera koji se nalazi u njihovom vlasništvu, a kako naše društvo koristi informatičke usluge po ugovoru sa ŽPCG, zbog navedenog problema blokiran je sistem za obračun zarada zaposlenima. Zbog neizvjesnosti po pitanju potrebnog vremena za otklanjanje uočenih poteškoća u radu servera, odlučili smo se da obračun zarada zaposlenima izvršimo ručno kako bismo pravovremeno izvršili obavezu prema zaposlenima. Naša su očekivanja da će obračun zarada biti završen do kraja radnog dana, kada će se nalozi i potrebna dokumentacija predati poslovnim bankama radi isplate”, kazali su za Dan iz Montekarga.

Prije toga su, navodi Dan, izrazili čuđenje zbog zainteresovanosti za pitanje načina obračuna i dinamike isplate zarada zaposlenima u Montekargu, zbog, kako su kazali, kašnjenja od pet dana, računajući i dane vikenda, u isplati zarada, u odnosu na uobičajenu dinamiku koja je utvrđena njihovim internim aktima.

Montekargo je firma koja je u većinskom državnom vlasništvu.

Informaciju o padu sistema za prodaju voznih karata u Željezničkom prevozu i odlasku na bolovanje kompletne službe za informatiku tog preduzeća prenio je veliki broj domaćih i regionalnih portala.

Iz ŽPCG su juče kazali da je popravka informacionog sistema u toku.

“Angažovani su stručnjaci za IT tehnologiju koji bi trebalo da otklone problem na sistemu. Poslovanje obavljamo dosta otežano, kao najozbiljniji problem smatramo otežan rad željezničkih društava koja koriste usluge servera koji je u vlasništvu ŽPCG. Takođe, problem nam je prodaja karata, posebno posteljnih karata”, kazali su za iz tog državnog preduzeća.

Na pitanje da li će se pozabaviti odlaskom na bolovanje svih zaposlenih u Službi informatike, odgovorili su da će se ovim slučajem baviti u mjeri U kojoj im dopuštaju važeći propisi. Takođe, potvrdili su da zaposlenima u Montekargu kasne plate zbog pada njihovog informacionog sistema.

Zbog pada sistema, službenici ŽPCG putnicima pišu karte i za lokalni i za međunarodni saobraćaj.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније