Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 09. 2013. 15:20 >> 15:19
1

SKORO 100 MILIONA

Naplata poreza 20 odsto bolja

Ukupna neto naplata poreza i doprinosa u avgustu je iznosila 96,2 miliona eura, što je oko 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Poreske uprave.

Iz PU su agenciji Mina-business kazali da je ukupna neto naplata poreza i doprinosa u prošlom mjesecu bila 39,25 odsto veća nego u avgustu 2011.

Kol centar PU, kako su kazali njeni predstavnici, u avgustu je pozvalo 780 građana.

"Nepravilnosti uočene u radu poreskih obveznika prijavilo je 56 osoba, od čega su se 54 prijave odnosile na neizdavanje fiskalnih računa, a dvije na rad bez odobrenja", precizirali su iz PU.

U Baru je evidentirano 11 nepravilnosti, u Podgorici devet, Ulcinju sedam, u Nikšiću, Herceg Novom, Budvi i Kotoru po šest, dvije u Mojkovcu i po jedna u Petrovcu i Bijelom Polju.

"Na pitanja obveznika vezana za poresku oblast i zahtjeve za otklanjanje nejasnoća vezanih za tumačenja poreskih zakona i ostalih propisa odnosilo se 724 poziva", zaključili su iz PU.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније