Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business, Objavila: R.B. ]

27. 01. 2020. 15:07   >>  15:06

KOTOR-LOVĆEN

Dostavljanje ponuda za žičaru do 28. februara

Ministarstvo održivog razvoja i turizma pozvalo je zainteresovane da do 28. februara dostave ponude za dodjelu koncesije za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje, održavanje i prenos sistema žičare od Kotora do Lovćena.

Iz Ministarstva su objasnili da se koncesija izdaje na 30 godina i uključuje period potreban za izgradnju žičare, koji se procjenjuje na godinu, kao i operativni od 29 godina.

„Od koncesionara se očekuje da predloži investicioni program kojim se u prvoj godini predviđa izgradnja i puštanje u rad žičare, a u periodu od tri godine gradnja i stavljanje u funkciju svih pratećih objekata“, saopštili su iz Ministarstva.

Oni su dodali da minimalno investiciono ulaganje u žičaru i prateće sadržaje iznosi 18 miliona eura, a minimalni iznos koncesione naknade 15 odsto ostvarenog profita na godišnjem nivou.

Svi objekti i oprema nakon isteka koncesije prelaze u vlasništvo koncedenta, odnosno Vlade.

Pravo učešća na tenderu imaju svi zainteresovani, uključujući i konzorcijume, koji potpišu izjavu o povjerljivosti i podnesu zahtjev i plate naknadu za dobijanje tenderske dokumentacije.

Učesnici na tenderu mogu biti konzorcijumi ili preduzeća u drugom obliku poslovnog povezivanja, uz obavezu da prilože ugovor o konzorcijumu.

Preduzeća ili građani mogu dostaviti samo jednu ponudu, samostalno, u konzorcijumu ili drugom obliku poslovnog povezivanja.

„Pravo učešća na tenderu za realizaciju projekta žičare Kotor-Lovćen imaju domaća i strana preduzeća i preduzetnici, građani, konzorcijumi ili drugi oblici poslovnog povezivanja koji posjeduju kvalifikacije kojima se dokazuje njihova podobnost za učešće“, kazali su iz Ministarstva.

Na tenderu ne mogu učestvovati preduzeća i pojedinci nad kojima je pokrenut postupak stečaja ili likvidacije, koji su pravosnažnom presudom osuđena za krivično djelo izvršeno u obavljanju profesionalne djelatnosti, koji imaju neizmirene poreske i obaveze po osnovu kazni izrečenih u krivičnom ili prekršajnom postupku, u periodu od najmanje tri godine prije objavljivanja javnog poziva.

„Učesnici na tenderu će se kvalifikovati kao ponuđači ukoliko im je prosječna dobit za posljednje tri fiskalne godine pozitivna, prosječna vrijednost kapitala najmanje pet miliona EUR, a prosječni promet u trogodišnjem periodu najmanje 50 miliona eura“, objašnjeno je u pozivu.

Ponuđač ili član konzorcijuma treba da ima zaključen predugovor o učešću u realizaciji projekta sa onim ko ima iskustvo u izgradnji i opremanju najmanje jednog operativnog sistema žičare koji je izgrađen u posljednjih pet godina.

Ponuđač ili član konzorcijuma treba da ima iskustvo u upravljanju žičarama putem koncesije ili javno-privatnog partnerstva u posljednjih pet godina, u svojstvu upravljača ili koncesionara, gdje su minimalni troškovi izgradnje infrastrukturnih objekata najmanje 20 miliona eura.

Učesnici tendera su obavezni da uplate depozit ili dostave i bankarsku garanciju u korist Ministarstva u iznosu od 50 hiljada eura, izdatu od banke koja ima kreditni rejting najmanje BBB prema Standard and Poor's agenciji.

Rok za dostavljanje zahtjeva za otkup tenderske dokumentacije je 10. februar, nakon čega zainteresovani treba da dostave potpisanu izjavu o povjerljivosti i dokaz o uplati naknade od pet hiljada eura.

Rok za dostavljanje ponuda na tender je 28. februar, kada će one biti i otvorene. Tenderska komisija ima obavezu da u roku od 30 dana ocijeni dostavljene ponude.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније