Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

28. 01. 2020. 07:49 >> 20:44
2

KEKOVIĆ SMATRA

Krizni porez ukalkulisati u plate zaposlenih

Krizni porez, koji je ukinut od januara, sada mora biti ukalkulisan u zarade zaposlenih, a ukoliko poslodavci to ne budu uradili, moraćemo da pokrećemo procese, rekao je generalni sekretar Unije slobodnih sindikata (USS) Srđa Keković.

"Krizni porez je uveden kao privremena. Ako je nešto uvedeno kao privremeno, onda mora da se vrati na pređašnje stanje. Ako to neko neće da uradi, mi ćemo morati kao mnogo puta do sada to pravo dokazujemo pred sudom", rekao je Keković u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

Podsjećamo, krizni porez, koji je ukinut od januara, poslodavci moraju iskoristiti za povećanje zarada, jer je obračunavan na teret zaposlenog, kazali su ranije iz Saveza sindikata i Unije slobodnih sindikata.

Krizni porez uveden je 2013. i iznosio je 11 odsto na bruto zarade veće od 766 eura, odnosno 500 eura neto.

"Krizni porez je uveden na dohodak fizičkih lica zaposlenih. Po našem mišljenju krizni porez mora da se ukalkuliše u zarade zaposlenih. Ako je nešto uvedeno kao privremena mjera, to je privremeno trpno stanje, kad to trpno stanje prođe, valjda treba da se vrati u pređašnje", rekao je Keković. 

Potpuno je logično, kaže on, da se krizni porez, odnosno dio zarade koji je uziman od plata, ukakuliše u zarade radnika. 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније