Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 02. 2020. 17:35 >> 17:33

NURKOVIĆ-VINBERG

Potencijali Luke Bar za distribuciju i skladištenje fosilne energije

Pomoćnik državnog sekretara SAD-a za fosilnu energiju, Steven Winberg saglasan je sa ministrom saobraćaja Crne Gore Osmanom Nurkovićem da Luka Bar ima ozbiljan potencijal u cijelom regionu za distribuciju/skladistenje fosilne energije. Zajednički je zaključeno da postoji prostor i interesovanje obje strane da se u budućem periodu razmotre detalji i mogući modeli razvoja ovog projekta.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja, posjeta američke delegacije odvija se u sklopu inicijative za pripremu studije o potencijalima upotrebe fosilne energije, primarno LNG (tečni prirodni gas) i mogućnosti saradnje sa američkim kompanijama u toj oblasti.

Delegacija je, kako je saopšteno, posjetila Luku Bar gdje je organizovana i radionica. Razgovarali su i sa menadžmentom kompanije i predstavljene mogućnosti daljeg razvoja te oblasti.

"Sama pozicija Luke Bar na Mediteranu je posebno interesantna i postoje razvojni planovi za poboljšanje postojećih kapaciteta i iskorišćavanje resursa koje ova luka ima" istakao je ministar Nurković na početku sastanka.

Resorni ministar je, kako se navodi u saopštenju, gostima predočio realno stanje u sektoru transporta, ali i projekte koji se realizuju, sa ciljem povećanja atraktivnosti naše najveće trgovačke luke.

Iz tog vladinog resora navode da je sastanak bio prilika da se sumiraju rezultati kontinuiranog ulaganja u željezničku infrastrukturu koja je povezana sa lukom Bar, ali i izgradnju autoputa Bar – Boljare.

"Winberg se saglasio sa Nurkovićem da Luka Bar ima ozbiljan potencijal u cijelom regionu za distribuciju/skladistenje fosilne energije, a zajednički zaključak je da postoji prostor i interesovanje obije strane da se u budućem periodu razmotre detalji i mogući modeli razvoja ovog projekta", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније