Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

11. 02. 2020. 20:53 >> 20:51
1

PU

Naplata prihoda u januaru 68 miliona eura

Poreska uprava (PU) je u januaru ostvarila rekordnu naplatu prihoda u bruto iznosu od 68,08 miliona eura, što je sedam odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Naplata prihoda u januaru bila je 1,5 odsto veća u odnosu na plan.

"Rast naplate zabilježen je kod svih vrsta poreza, kako u odnosu na plan, tako i u odnosu na ostvarenje iz prošle godine“, rekli su iz PU.

Iz PU su naveli da je naplata poreza na dodatu vrijednost (PDV) iznosila 31,48 miliona eura, što je šest odsto više nego prošle godine, a na nivou plana.

"Naplata poreza na dohodak fizičkih lica iznosio je 8,21 milion eura, 11 odsto više u odnosu na januar prošle godine i plan naplate“, precizirali su iz PU.

Iz PU su saopštili da su ostvareni rezultati indikator efikasnosti mjera za povećanje stepena poštovanja poreskih propisa tokom perioda novogodišnjih praznika i trajanja zimske turističke sezone, posebnio u dijelu evidentiranja prometa preko poreskih registar kasa i prijavljivanja obaveza po osnovu zaposlenih.

"Treba naglasiti da će efekti povećane turističke ponude u ovom periodu biti vidljivi i u naplati prihoda tokom februara, imajući u vidu dospijeće obaveza po osnovu prometa ostvarenog u januaru“, objasnili su iz PU.

Po osnovu doprinosa za obavezno osiguranje naplaćeno je 22,41 milion eura, poreza na dobit preduzeća 1,02 miliona, a koncesionih naknada i poreza na promet nepokretnosti po 1,92 miliona eura.

"Imajući u vidu činjenicu da najveći dio poreskih obveznika dobrovoljno prijavljuje i izmiruje poreske obaveze, očekuje se da će poreska disciplina nastaviti s uspostavljenim trendom rasta, što se odražava na naplatu budžetskih prihoda i na uspostavljanje privrednog balansa i ravnopravne tržišne utakmice“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније