Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business, Objavila: R.B. ]

12. 02. 2020. 22:21 >> 22:23

OPŠTINA ROŽAJE

Konkurs za podršku ženskom preduzetništvu

Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu raspisala je konkurs za dodjelu sredstava iz budžeta Opštine Rožaje opredijeljenih za podršku preduzetnicama.

Konkurs je namijenjen preduzetnicama i preduzećima u kojima su žene nosioci biznisa, sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji Opštine Rožaje, koji na njega treba da se prijave do 27. marta.

Sredstva predviđena budžetom rožajske Opštine za ovu godinu raspodjeljuju se za bisnis planove koji doprinose ostvarivanju utvrđenih ciljeva u strateškim dokumentima, programima i planovima lokalne samouprave.

„Njima se na naročito podstiče ekonomski razvoj opštine, poljoprivrede i ruralnog područja i organske poljoprivredne proizvodnje, stvaraju uslovi i podstiče razvoj turizma, kao i lova i ribolova, doprinosi afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti, razvoj fizičke kulture i sporta i doprinosi očuvanju životne sredine i održivog razvoja“, navodi se u pozivu.

Za te podsticaje u ovoj godini je predviđeno ukupno desest hiljada eura.

Maksimalna visina podrške u okviru jednog biznis plana ne može iznositi više od 20 odsto ukupnog iznosa predviđenog budžetom za podršku ženskom preduzetništvu. Preduzeće ili preduzetnica, kako je objašnjeno, može konkurisati za ukupan iznos ili dio sredstava za realizaciju aktivnosti iz biznis plana.

Preduzetnice koje žele da počnu sopstveni biznis treba da, između ostalog, prilože prijavu za dodjelu bespovratnih sredstva, izrađen biznis plan, ovjerenu kopiju lične karte ili pasoša, original ili ovjerenu kopiju potvrde o neosuđivanosti za krivična djela protiv privrede i imovine.

Preduzetnice koje planiraju razvoj poslovanja pored navedenog treba da dostave i rješenje o upisu krajnjeg korisnika u sudski registar i o registraciji za porez na dodatu vrijednost (PDV), potvrdu Poreske uprave o urednom izmirivanju poreza i doprinosa, komplet obrazaca za godišnje račune za prethodnu godinu i odgovarajući obrazac za poslednji mjesec uplate poreza i doprinosa za zaposlene.

Iz Komisije su objasnili da se neće podržati biznis planovi koji podrazumijevaju aktivnosti u nadležnosti Vlade, kojima se traži novac za kupovinu i raspodjelu humanitarne pomoći i koji se isključivo temelje na jednokratnoj izradi, pripremi i štampanju knjiga, brošura, biltena i časopisa, ukoliko njihova objava nije dio nekog šireg programa ili sveobuhvatnijih i kontinuiranih aktivnosti.

Neće se podržati ni biznis planovi koji se odnose na nezakonite i aktivnost štetne po okolinu i ljudsko zdravlje, kao i nemoralne i nelegalne aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније