Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 02. 2020. 14:08 >> 14:05

REFORME IZ EU AGENDE

PKCG podržala poziv Markovića na dijalog

Upravni odbor Privredne Komore Crne Gore podržao je inicijativu crnogorskog premijera Duška Markovića za dijalog.

Podsjećamo, premijer je pozvao sve političku, akademsku i građansku javnosti, a u cilju pronalaženja što šireg konsenzusa kojim bi se stvorili preduslovi za unapređenje vladavine prava i nastavak uspješno započetih reformi iz evropske agende, kao asocijacija koja objedinjava cjelokupnu privredu Crne Gore.

Sadržaj inicijative u PKCG vide kao osnov privrednog prosperiteta i razvoja cjelokupne crnogorske ekonomije.

"Mir i stabilnost su neodvojivo vezani za osnove države i njenih institucija, a samo i nagovještaji suprotnih tendencija mogu ugroziti funkcionisanje pojedinih privrednih djelatnosti, posebno turizma kao naše strateške grane", ocjenjuju iz PKCG.

Crnogorska ekonomija, kako dodaju, kontinuirani značajan rast domaćeg bruto proizvoda u velikoj mjeri zasniva na direktnim stranim investicijama, a percepcija Crne Gore kao sigurne i politički stabilne države je, kako su kazali, je osnov ovih ulaganja.

"Evropske integracije predstavljaju cilj kome su podređene politike i strategije svih naših ekonomskih reformi, a širok društveni konsenzus je osnov opredijeljenog puta prema Evropi. Crna Gora je ekonomski upućena prvenstveno na Region i na tom planu saradnja ekonomskih subjekata se razvija kroz zajednički interes poslovnih partnera. Političke tenzije ne mogu da budu u funkciji ekonomskog prosperiteta", navode iz UP PKCG.

Ističu da je inicijativa predsjednika Vlade usmjerena u ovom pravcu od izuzetne važnosti za pojedinačna preduzeća, privredu u cjelini i društvo uopšte. Zato, kako navode, u PKCG podržavaju inicijativu uvjereni da će svi politički i drugi činioci iznaći kapaciteta da daju doprinos da ona zaživi u potpunosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније