Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

14. 02. 2020. 13:32 >> 13:31

MUGOŠA I RADUNOVIĆ

Podrška nastavku modernizacije PU

Poreska uprava (PU) ima punu podršku Ministarstva finansija, kao organa koji kreira poresku politiku i prati njen rad, za nastavak uspostavljene dinamike razvoja i modernizacije, saopštio je ministar finansija Darko Radunović.


On je na radnom sastanku održanim sa direktorom PU, Miomirom M. Mugošom, pozdravio napore tog poreskog organa na realizaciji smjernica u sprovođenju poreskih propisa.

Radunović je pohvalio ostvarene rezultate koji su vidljivi ne samo sa aspekta naplate prihoda, već i sa aspekta modernizacije i jačanja kapaciteta PU u eri ubrzanog ekonomskog i tehnološkog rasta. 

Sastanak je, kako je saopšteno iz PU, bio posvećen analizi aktivnosti koje realizuje PU, te planiranju daljih aktivnosti u skladu sa politikama koje pripadaju resoru Ministarstva finansija.

Mugoša je predstavio rezultate u radu PU tokom prošle godine, kao i tokom prethodnog četvorogodišnjeg perioda, s posebnim fokusom na naplati poreza i upravljanju poreskim dugom, kao i strateškim projektima čija realizacija je u toku u PU.

Održani sastanak bio je prilika i da se kroz diskusiju dođe do zajedničkih stavova u vezi sa tumačenjem pojedinih odredbi poreskih propisa, te da se definiše dinamika i vremenski okvir za dalje aktivnosti na realizaciji važnih infrastrukturnih projekata, kao što su Reforma poreske administracije, elektronska fiskalizacija i FATCA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније