Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

18. 02. 2020. 13:42 >> 13:41

SLABA PRIJAVA GOSTIJU

Očekuju se manji prihodi od boravišne takse

Prijava gostiju u domaćem smještaju tokom Praznika mimoze u Herceg Novom je slaba i vjerovatno će izostati dobar dio prihoda od boravišne takse, saopšteno je iz hercegnovske Turističke organizacije (TO).

Direktor TO Pavle Obradović kazao je Radiju Jadran da je prijava u privatnom smještaju loša, a da je bilo dosta gostiju.

“Mada, izdavaoci po zakonu ne moraju da prijave goste ako odu u roku od 24 sata. Bilo bi korisno za Turističku organizaciju, koja organizuje sve koncerte i druge programe Praznika mimoze da izdavaoci budu fer i prijave goste”, rekao je Obradović.

Radio Jadran prenosi da su tokom proteklog vikenda svi hoteli u Herceg Novom bili puni, kao i da su neki hotelijeri tražili za goste alternativni smještaj kod stanodavaca. Takođe, na jubilarni Međunarodni plivački miting nije došao najavljeni broj učesnika, jer u hotelima nije bilo dovoljno mjesta.

Obradović je rekao da Novljani nemaju naviku ili kulturu da zimi prijavljuju goste koji borave u apartmanima.

“To je velika greška, protivzakonito, a bilo bi korektno da, s obzirom na to da je dosta uloženo u Praznik mimoze za jednomjesečni program, izdavaoci to učine, tim prije što boravišnu taksu plaća gost”, saopštio je Obradović.

On je dodao da su duž rivijere otvoreni info biroi, ali da je prijava boravka neznatna.

TO će pred turističku sezonu predstaviti podsticajne mjere. U niskoj sezoni, odnosno aprilu, maju i junu će obezbjeđivati poklon – izlete za goste hotelijera i izdavalaca smještaja koji budu ušli u marketinšku kampanju na sajtu TO.

“Plus, svaki hotel i apartman će moći da uloži određeni budžet u marketing kampanju svog objekta kroz Facebook i Instagram. Turistička organizacija će onda isto toliko uložiti u kampanju na društvenim mrežama sajta TO, gdje će svi objekti biti prezentovani”, kazao je Obradović.

Na taj način se, kako je objasnio, mogu popuniti kapaciteti u periodu niske sezone.

“Pokazali smo i da u februaru i martu može biti dobra popunjenost kada se napravi dobar program u gradu”, dodao je Obradović.

Iz TO su pozvali sve stanodavce i hotelijere da se uključe u zajedničku marketinšku kampanju, kao i da nastoje tokom narednih dana Praznika mimoze da uredno prijavljuju goste.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније