Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.L.B. ]

19. 02. 2020. 08:52   >>  08:50

PROJEKAT PU

Đake uče o važnosti plaćanja poreza

Organizacijom edukativnih predavanja u bjelopoljskoj Gimnaziji "Miloje Dobrašinović" i Srednjoj ekonomskoj školi Bijelo Polje, Poreska uprava nastavila je projekat edukacije u školama u cilju povećanja svijesti učenika o važnosti plaćanja poreza za izgradnju društva u cjelini.

Projektom koji je organizovan uz saglasnost Ministarstva prosvjete i pozitivno mišljenje Zavoda za školstvo tokom ove školske godine biće obuhvaćeni učenici završnih razreda u 14 osnovnih i 12 srednjih škola.

"Tokom edukativnih predavanja prilagođenim ciljnom uzrastu djece učenici imaju priliku da se upoznaju sa osnovama poreskog sistema, kao i načinu raspodjele poreskih prihoda za finansiranje potreba građana i društva u cijelini, kao što su obrazovanje, zdravstvena zaštita, bezbjednost i odbrana, čime se gradi svijest djece, kao budućih poreskih obveznika, o značaju dobrovoljnog poštovanja poreskih obaveza", saopšteno je iz Poreske uprave.

Osim osnovnih i srednjih škola u okviru projekta edukacije djece i omladine Poreska uprava će tokom 2020. godine uspostaviti bližu saradnju i sa visokoškolskim institucijama, u prvom redu Pravnim i Ekonomskim fakultetom u Podgorici, u cilju približavanja poreske prakse i crnogorskim studentima koji se pripremaju za rad u privredi.

"Edukacija djece i omladine realizuje se u okviru proaktivnog pristupa Poreske uprave kojim se promoviše dobrovoljno poštovanje poreskih propisa, a na osnovu iskustava i dobre prakse zemalja Evropske unije koje prepoznaju značaj i efikasnost građenja svijesti o značaju plaćanja poreza od malena", saopšteno je iz PU. 

Projektom, koji se realizuje već niz godina, do sada je obuhvaćeno preko 140 osnovnih i srednjih škola širom Crne Gore, a prezentacije su održane za preko 7.000 učenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније