Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: R.B. ]

20. 02. 2020. 13:35 >> 13:35

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA

Izradnja auto-puta ne čeka povratak kineskih radnika

Na izgradnju auto-puta Bar-Boljare ne bi trebalo da utiče to što je za sada odgođen povratak u kineskih ranika u Crnu Goru, očekuju u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Crne Gore.

Načelnik Direkcije za održavanje i bezbjednost puteva, Miroslav Mašić, kazao je za Radio Slobodna Evropa da dgovor predviđa da postoji više mogućnosti da se obezbijede radnici - ne samo iz Kine, već iz Crne Gore, regiona ili drugih djelova svijeta.

“Sada očekujemo da se oko 400 njih vrati i da preduzmemo sve moguće mjere kako bi prevazišli ovaj problem. U stalnom smo kontaktu sa Institutom za javno zdravlje (IJZ) i Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, tako da će se tu donositi adekvatne odluke”, kaže za RSE glavni inženjer projekta izgradnje autoputa kompanije CRBC Vlatko Ćipranić.

Prema njegovim riječima, odlukom kineskih vlasti je do 19. februara zabranjeno građanima kineske provincije Hubei da napuste zemlju. Nakon tog datuma, dodaje, kada bude izvjesno što će biti sa tom zabranom, donijeće se odluka kako prevazići problem sa radnicima.

Prema podacima CRBC, trenutno na izgradnji autoputa radi ukupno oko 1.000 radnika, od toga 379 kineskih državljana, a ostalo su domaći radnici, zaposlenici podizvođača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније