Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

22. 02. 2020. 15:46 >> 15:46
2

ANGAŽOVAĆE PODIZVOĐAČE AKO TREBA

Koronavirus neće usporiti gradnju autoputa

Kineska kompanija "China Road and Bridge Corporation" (CRBC), koja gradi prioritetnu dionicu autoputa Bar-Boljare, angažovaće podizvođače ako bude problema sa povratkom kineskih radnika koji su se prošlog mjeseca vratili u svoju matičnu državu nakon izbijanja epidemije koronavirusa. U utorak nakon sastanka sa predstavnicima CRBC-a biće poznato hoće li se i koliko kineskih radnika vratiti na gradilište, kazao je, Radiju Crne Gore, izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević.

Oko 800 kineskih radnika angažovanih na izgradnji autoputa i dalje je u svojoj zemlji zbog epidemije koronavirusa.

Nadležni očekuju da se vrate u Crnu Goru tokom marta, ali se neće odmah vratiti i na gradilište.

"Direktor CRBC-ja će nas informisati koliko njih će moći da se vrati na gradilište. Imamo otežavajuću okolnost jer kad se vrate određeno vrijeme će morati da provedu u karantinu, ali imamo sva uvjeravanja izvođača da će ukoliko dođe do bilo kakvog problema angažovati podizvođače", kazao je Mujević Radiju Crne Gore.

Saopštio je da je završeno preko 80 odsto radova.

"Trenutno se vrše radovi na gornjem stroju. Završeni su skoro svi tuneli, rade se elektro-mašinske instalacije, a ostalo je da se završe samo dva polja na mostovima", neveo je Mujović.

Dodao je da izgradnja petlje na Smokovcu ide dobrim intenzitetom. "Ako se nastavi ovim tempom dobićemo objekat prije ugovorenog roka", istakao je on.

Iz državnog budžeta namjenski su opredijeljena sredstva Komisiji za tehnički prijem dionice autoputa, ali nije uračunata putarina.

"Putarina nije uračunata iz prostog razoga što se čeka usvajanje Zakona o putevima koji će definisati nosioca tog dijela posla. Mi svakako očekujemo da to bude Monteput, ali dok Vlada ne donese odluku nijesmo mogli planirati taj prihod", nagalsio je Mujović.

Izvršni direktor Monteputa smatra da će gradnja druge dionice početi ove godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније