Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

23. 02. 2020. 13:58   >>  14:06

MINISTARSTVO EKONOMIJE

Eurodizel ispod nivoa prosjeka u regionu

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel ispod prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima najnovijeg Biltena o cijenama naftnih derivata, litar euroosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,28 euro, u Hrvatskoj 1,32 euro, a u Albaniji 1,41 euro.

Litar euroosupera 95 jeftiniji je u Srbiji gdje košta 1,26 euro, Sjevernoj Makedoniji 1,07 euro i Bosni i Hercegovini (BiH) 1,16 euro.

euroosuper 95 je u Evropi najjeftiniji u Sjevernoj Makedoniji i Rumuniji gdje košta po 1,07 euro, a najskuplji u Holandiji 1,66 euro.

Kada je u pitanju euroodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,16 euro. euroodizel u Albaniji košta 1,4 euro, Srbiji 1,36 euro, Hrvatskoj 1,26 euro, BiH 1,18 euro.

Litar euroodizela jeftiniji je u Sjevernoj Makedoniji gdje košta 94 centa.

Najjeftiniji euroodizel u Evropi plaćaju građani Sjeverne Makedonije, a najskuplji Švedske 1,51 euro za litar.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 18. februara kada su sve vrste goriva pojeftinile tri do četiri centa.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u okruženju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније