Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

24. 02. 2020. 09:09   >>  09:08

INVESTICIJA OD 1,6 MILIONA

Trafostanica Velje brdo ove godine na mreži

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) ove godine će na mreži imati još jedan veliki energetski objekat, trafostanicu Velje brdo, koja je veoma značajna za glavni grad sa aspekta razvoja poljoprivrede, industrije i turizma, saopštili su predstavnici te kompanije.

 

Iz CEDIS-a su Dnevnim novinama kazali da je riječ o investiciji vrijednoj 1,16 miliona eura koja predstavlja još jedno veliko ulaganje u elektroenergetsku infrastrukturu u posljednjih nekoliko godina.

“Taj veliki projekat obuhvata izgradnju trafostanice 35/10 kilovolti (kV), ugradnju vazduhom izolovanih 35 kV i 10 kV postrojenja, kao i ugradnju transformatora 35/10 kV, 2×2,5 MVA. Sastavni dio projekta je i uklapanje trafostanice u 35kV i 10kV mrežu DV 35kV Podgorica Podanje i DV 10kV Danilovgrad”, precizirali su iz kompanije.

Oni su podsjetili da je ugovor o izgradnji trafostanice Velje brdo potpisan 11. februara. Radovi su ugovoreni sa podgoričkom kompanijom Eminent i njihovim podugovaračima danilovgradskim Eurozoxom i podgoričkim preduzećem Geotin MNE.

“Planirano je da se trafostanica pusti u pogon do kraja godine”, kazali su u CEDIS-u.

U kompaniji očekuju da će se uvođenjem trafostanice Velje brdo u elektrodistributivni sistem znatno povećati pouzdanost snabdijevanja oko 1,3 hiljade korisnika na području Rogama, Veljeg brda, Vranjskih i Miletinih njiva, Drezge, Radeće, dijela Zagoriča i Pipera, koji se trenutno napajaju sa dugačkih, a time i manje pouzdanih dalekovoda 10kV Danilovgrad i Vojni logor iz trafostanice 35/10kV Gorica B.

“Bolje napajanje može očekivati i oko 300 korisnika sa područja Stare Zlatice, Smokovca i Doljana”, naveli su predstavnici CEDIS-a.

Ta investicija je, kako su dodali, bila je planirana za 2014. godinu, ali da projekat nije realizovan zbog dugotrajnog procesa usvajanja planske dokumentacije za to područje, problema u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa i promjene zakonske regulative u načinu pribavljanja urbanističko-tehničkih uslova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније