Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: R.B. ]

24. 02. 2020. 22:10 >> 22:15

BAR I ULCINJ

Promovisan Program grantova za samozapošljavanje

Program grantova za samozapošljavanje, koji će kroz bespovratna sredstva iz pretpristupnih fondova Evropske unije u iznosu od 3.000 do 7.500 eura, nezaposlenima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje pružiti priliku da pokrenu sopstveni biznis, promovisan je danas u Baru i Ulcinju.

"Za Crnu Goru je nemjerljivo značajna konkretna finansijska podrška iz fondova Evropske unije. Preko Programa grantova za samozapošljavanje vrijednog 3.5 miliona eura, EU pomaže naše buduće preduzetnike i na taj način doprinosi povećanju zaposlenosti odnosno otvaranju novih radnih mjesta", kazao je tom prilikom direktor ZZZCG Suljo Mustafić i dodao da je Program primjer nastavka uspješne saradnje Evropske komisije i Vlade Crne Gore, u ovoj oblasti.

Taj prvi direktni grant, iz pretpristupnih fondova EU dodijeljen Zavodu za zapošljavanje, obezbijedilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja – kao krovna institucija operativne strukture.

Zavod Program realizuje u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, resornim ministarstvom i Ministarstvom finansija, podsjetio je Mustafić najavljujući da će Zavod, krajem marta, objaviti drugi Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz EU.

Jelena Banašević iz Ministarstva rada i socijalnog staranja kazala je da je ukupna vrijednost Programa 18,3 miliona eura, od čega je iz sredstava EU obezbijeđeno 15,3 miliona, dok je preostali dio u iznosu od 2,7 miliona iz budžeta države Crne Gore.

Predsjednici opština Bar i Ulcinj, Dušan Raičević i Ljoro Nrekić, izrazili su zadovoljstvo što mogu pružiti podršku Projektu dodjele bespovratnih sredstava iz fondova EU.

"Cijenimo što Zavod za zapošljavanje ima proaktivnu ulogu kada je u pitanju rješavanje nezaposlenosti, a ovakvi projekti su odlična prilika da se naši građani upoznaju sa mogućnostima koje nudi ovaj Program, pogotovo u momentu kada podaci govore da su na tržištu trenutno prilike takve da dobijanje kreditnih sredstava kod finansijskih institucija još uvijek nije prilagođeno potrebama malog i srednjeg biznisa", naveo je Raičević.

Nrekić je ocijenio da je ovaj Program veoma značajan sa aspekta rješavanja jednog od najbitnijih pitanja svakog pojedinca.

"Posrijedi je pokazatelj uspješne saradnje državnih institucija i Evropske unije kojem će Opština pružiti, preko organa lokalne uprave, svu neophodnu logističku podršku", kazao je Nrekić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније