Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: R.B. ]

25. 02. 2020. 21:32   >>  21:39

PODGORICA INVESTMENT DAYS

Unaprijediti ekonomske odnose Crne Gore i Francuske

U okviru ciklusa prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima, pod nazivom „Podgorica investment days”, Glavni grad je, u saradnji sa Ambasadom Republike Francuske i Udruženjem francusko-crnogorskih preduzeća, predstavio mogućnosti za ulaganja ljudima iz francuskih poslovnih krugova.

Prezentaciju je, kako navode iz Glavnog grada, održao gradski menadžer Marjan Junčaj, koji je predstavio veliki broj atraktivnih projekata iz oblasti poljoprivrede, proizvodnje, energetike, saobraćaja, zdravstva, turizma, zaštite životne sredine, kulture i sporta, izdvajajući kao prioritet za grad ulaganje u javni gradski prevoz.

Ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik istakla je da je prezentacija investicionih potencijala Podgorice važan događaj i za Crnu Goru i za Francusku.

"Bilateralni politički odnosi između naše dvije zemlje su odlični, ali s druge strane, ekonomski odnosi nisu na nivou na kojem bi mogli biti. Treba još dosta da radimo kako bismo stigli neke druge zemlje koje su malo bolje pozicionirane u tom smislu kod vas. Moguće da je razlog to što francuski preduzetnici ne poznaju dovoljno ne samo Crnu Goru, već i cijeli region Balkana", ocijenila je ona.

Ambasadorka je saopštila da ulaže velike napore u cilju ekonomskog povezivanja dvije države, te da je iz tog razloga inicirala osnivanje Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća.

"Mislim da ima još dosta da se radi, ali smo već na dobrom putu", istakla je ona.

Predsjednik Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća Rajko Uskoković naveo je da svaki grad koji se razvija i koji teži da unaprijedi svoju ponudu prolazi kroz fazu u kojoj je sada Podgorica, a koja pdrazumijeva planiranje, nove ideje, prognoze, dobronamjerne savjete, ali i kritičke osvrte.

"Podgorica je u ovom vijeku doživjela nevjerovatan i dinamičan razvoj tako da je nemali broj ljudi koji iskreno kažu da je grad neprepoznatljiv u pozitivnom smislu. Da bi se to još nadogradilo, poboljšalo i da bi Podgorica postala dio porodice evropskih metropola neophodna je saradnja i solidarnost, a današnji skup je upravo takvog karaktera", ocijenio je Uskoković.

Rukovodilac Službe za međunarodnu saradnju Glavnog grada Ljiljana Šćepanović navela je da je današnja prezentacija bila osma po redu u okviru ciklusa kojim Glavni grad želi da predstavi svoje investiciono-razvojne programe, mjere podrške novim investicijama, kao i pravnu regulativu koja prati procedure.

"Gradska uprava će, kao i do sada, nastaviti da intenzivno i u kontinuitetu stvara privlačan poslovni ambijent u cilju prezentacije jedne nove Podgorice i privlačenja većeg investicionog kapitala", zaključila je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније