Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda ]

26. 02. 2020. 08:16 >> 08:17

CBCG

"Nemamo informaciju o prodaji Komercijalne banke"

Centralna banka (CBCG) nema zvaničnu informaciju da je NLB Slovenija kupila Komercijalnu banku Beograd, saopšteno je Pobjedi iz vrhovne monetarne institucije.

Srbijanski mediji su u utorak objavili da je Komercijalna banka prodata slovenačkoj Novoj ljubljanskoj banci (NLB) za 450 miliona eura.

Pobjeda je pitala CBCG i NLB da li imaju zvaničnu potvrdu o toj transakciji, jer Komercijalna banka posluje i u Crnoj Gori.

Ranije se zvala Komercijalna banka Budva, a odnedavno Komercijalna banka Podgorica.

"CBCG ne posjeduje zvaničnu informaciju od nadležnih organa iz Srbije da je NLB Slovenija kupila Komercijalnu banku Beograd", kazali su iz CBCG.

Nema, kako su kazali, u proceduri ni zahtjeva.

"CBCG nema u proceduri zahtjev za sticanje kvalifikovanog učešća (na indirektan način) u Komercijalnoj banci Podgorica. To bi po Zakonu o bankama bio obavezan redosljed koraka, ukoliko neko lice planira da stekne kvalifikovano učešće u banci koja posluje u Crnoj Gori", rekli su iz CBCG.

Iz sjedišta NLB u Ljubljani podgoričkom listu su saopštili da ne mogu komentarisati informaciju o kupovini Komercijalne banke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније