Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

26. 02. 2020. 15:55   >>  16:04 10

REAKCIJA NA MEDOJEVIĆA

"Lažnim vijestima pokušava da naruši ugled PU"

Kad god je u Poreskoj upravi na dužnost stupala Stanislava Martinović, tolerisani su poreski dugovi firmi "A cop", te je nezakonito vraćan PDV, tvrde, između ostalog, u Demokratskom frontu. Kako kažu, takvo kriminalno djelovanje nije bilo moguće bez odobrenja direktora Poreske uprave Miomira M. Mugoše. Iz Poreske uprave odbacuju navode poslanika DF-a Nebojše Medojevića koji, kako kažu, fabrikovanjem lažnih vijesti pokušava Poresku upravu da uključi u dnevno-političke obračune i na taj način naruši njihov ugled.

Poslanik DF-a Nebojša Medojević naveo je na konferenciji za medije da je Mugoša vjerovatno ucijenjen dokazima i politički zloupotrijebljen za napade na SPC.

"Gospodin Mugoša je obavijestio javnost o dugu SPC u Crnoj Gori, koji je nešto oko 300.000 eura, za koje crkva tvrdi da nije dobro obračunat. Ali znate o čemu se radi? Gospodin Mugoša je zaboravio da kaže da Mešihat Islamske zajednice duguje 418.504 eura. Znači vidite da Islamska zajednica, na osnovu neplaćenog poreza, duguje više nego SPC. Ovdje se radi o jednom vrlo konkretnom političkom dokazu da je direktor PU zloupotrijebljen i iskorišćen u progonu SPC u Crnoj Gori, a da je ucijenjen nakon što je njego organizovani kriminal, koji evo dokazujemo već mjesecima, stavljen u fioku", kazao je poslanik DF-a Nebojša Medojević.

"Neuspješan pokušaj da se diskredituje PU"

Poreska uprava odbacuje neistinite i zlonamjerne navode iznijete na konferenciji za novinare od strane poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, koji na sebi svojstven način fabrikovanjem lažnih vijesti opet pokušava da Poresku upravu uključi u dnevno-političke obračune, koje nikako nijesu svojstveni ovoj instituciji, i na taj način naruši ugled iste, navodi se u reagovanju PU.

U saopštenju se napominje da je Poreska uprava u predmetnom postupku, kojim su, između ostalih, obuhvaćeni i službenici te institucije, pokazala maksimalni stepen kooperativnosti i nadležnim organima dostavila svu dokumentaciju potrebnu za vođenje postupka u kojem će se utvrditi eventualna osnovanost sumnji na postojanje elemenata krivičnog djela.

Takođe, kako je saopšteno, direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša kao apsolutno neistinita i zlonamjerna odbacuje „saznanja“ i procjene poslanika Medojevića, o umiješanosti u taj predmet, "o čemu dovoljno govori i činjenica da u toku postupka na bilo koji način nije dovođen u vezu sa istim".

"Danas iznijete, a u prethodnom periodu već više puta saopštene navode smatra neuspješnim pokušajem da se diskredituje Poreska uprava, o čijoj efikasnosti dovoljno govore rezultati postignuti u naplati poreza, smanjenju poreskog duga i suzbijanju sive ekonomije, koji su prepoznati i na nacionalnom i međunarodnom nivou", zaključuju iz PU.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније