Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

28. 02. 2020. 07:39 >> 07:38

SAMOZAPOŠLJAVANJE

Danas potpisivanje ugovora za grantove

Ugovori sa odabranim korisnicima bespovratnih sredstava za samozapošljavanje, po prvom javnom pozivu Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), biće potpisani danas.

ZZZ privodi kraju prvu fazu Programa grantova za samozapošljavanje, prvog direktnog granta dobijenog iz pretpristupnih fondova Evropske unije (EU), vrijednog 3,5 miliona eura.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja, kao krovna istitucija operativne strukture, obezbijedilo je Zavodu direktni grant iz pretpristupnih fondova EU.

„Programom grantova za samozapošljavanje koordinira Ministarstvo, dok je ugovaračka institucija Ministarstvo finansija odnosno Direktorat za ugovaranje i finansiranje EU pomoći“, saopšteno je iz Zavoda.

Cilj Programa je podrška rješavanju problema nezaposlenosti odnosno podsticanja preduzetništva, samozapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta.

Bespovratna sredstva iz fondova EU, od tri do 7,5 hiljada eura, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biće dodijeljena za minimum 400 korisnika grantova za samozapošljavanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније