Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila B.B. ]

28. 02. 2020. 10:20 >> 10:19

MINISTARSTVO FINANSIJA I EU POMOĆ

Za projekte zapošljavanja i socijalne zaštite 4 miliona eura

Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći u okviru Ministarstva finansija potpisao je ugovore o finansiranju 26 projekata ukupne vrijednosti četiri miliona eura, za javne konkurse u oblasti zapošljavanja i socijalne zaštite, koji se realizuju u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja.

Na javnom pozivu, od prijavljenih 26, podržano je devet projekata u iznosu od 966,358.99 eura, od čega je učešće Evropske unije 821,405, dok je 144.953 eura opredijeljeno iz državnog budžeta.

Kako ističu u Ministarstvu finansija, nosioci ugovorenih projekata su Crveni krst Crne Gore, Društvo za proizvodnju, promet i usluge, export-import "IvaStefan Consulting", "Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V.", Hotelsko edukativni centar – Trening Centar "Gastronom Klub Vuko Mitrović", Glavni grad Podgorica, "PAMARK", Centar za zapošljavanje i obrazovanje, organizovanje i izvođenje psihosocijalne profesionalne rehabilitacije "ZOPT", Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore.

"Drugi javni poziv 'Podrška pružanju socijalne i dječje zaštite u Crnoj Gori' ima za cilj pružanje podrške daljem razvoju i kvalitetnom pružanju socijalnih usluga u zajednici na lokalnom nivou. Prioriteti ovog konkursa se odnose na razvoj usluga socijalne i dječje zaštite na lokalnom nivou koje su u skladu sa potrebama korisnika i lokalnih zajednica; podršku ciljevima deinstitucionalizacije, decentralizacije i transformacije rezidencijalnih ustanova; podršku pružaocima usluga socijalne i dječje zaštite na lokalnom nivou u ispunjavanju zahtjeva procesa licenciranja. Na ovom javnom pozivu, od prijavljenih 42, podržano je 17 projekata u iznosu od 2.925.979, od čega je učešće Evropske unije 2.487.082, dok je 438.896 eura opredijeljeno iz državnog budžeta", ističe se u saopštenju.

Nosioci ugovorenih projekata su NVO Impuls, Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju "Pljevlja, NVO Futura, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica, JU Zavod "Komanski most", NVO Prvo udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju, Caritas Crne Gore, Centar za prava djeteta Crne Gore, Caritas Barske nadbiskupije, Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoja "Tisa" Bijelo Polje, Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Prijestonici Cetinje, Asocijacija za demokratski prosperitet – ZID, Dom starih Bijelo Polje, Udruženje mladih sa hendikepom Nikšić (UMHNK), Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore i NVO Juventas.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније