Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila B.B. ]

28. 02. 2020. 14:51 >> 14:51

POSLOVNI SKUP

Končar važan partner u energetici i transportu

Ministri u Vladi Crne Gore i predstavnici crnogorskih kompanija iz oblasti proizvodnje, prenosa i distribucije električne energije, kao i iz oblasti saobraćaja, sastali su se danas sa predstavnicima hrvatske grupe Končar, a u cilju jačanja privredne saradnje. Na poslovnom skupu predstavljene su proizvodne i tehnološke mogućnosti Končara.

Kako se navodi u saopštenju, proteklih decenija, Končar je na crnogorskom tržištu prisutan u oblasti transporta (modernizacija lokomotiva) i u oblasti energetike.

Društva Grupe Končar realizovala su brojne projekte izgradnje hidroelektrana i isporučila generatore, transformatore, sisteme pobude i ostalu opremu iz proizvodnog programa za hidroelektrane (HE) Perućica, HE Piva (Mratinje), HE Liverovići, HE Glava Zete itd.

Prodaja na tržištu Crne Gore u posljednjih nekoliko godina se najvećim dijelom sastoji od isporuke opreme, prvenstveno proizvodnog programa društava Mjerni transformatori, te Distributivni i specijalni transformatori.

"Trgovinska razmjena između naših zemalja ima uzlazni trend, a očekujem da će ovaj događaj doprinijeti jačanju veza između Hrvatske i Crne Gore. Kompanije poput Končara najbolji su ambasadori hrvatske privrede u našoj zemlji. Za poštovanje su projekti poput hidroelektrana Perućica i Glava Zete koje ste izgradili i na taj način se pozicionirali kao partner u izgradnji elektroenergetskog sistema Crne Gore. S obzirom na to da se energetika ubraja u vodeće pokretače privrede te da se planira izgradnja novih postrojenja, nadamo se da će Končar svojim znanjem i mogućnostima doprinijeti novoj fazi razvoja u Crnoj Gori", poručio je predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović.

Predsjednik uprave Grupe Končar Gordan Kolak, je istakao da je malo kompanija u regiji koje se mogu pohvaliti gotovo stogodišnjom tradicijom tokom koje su dobili povjerenje kupaca u više od 100 zemalja svijeta, na svim kontinentima.

"Ponosni smo što je na tržištu Crne Gore Končar svoj ugled uspješno počeo graditi prije 70 godina, a vjerujemo da svojim iskustvom, stručnim znanjem i proizvodnim mogućnostima možemo odgovoriti na izazove daljeg razvoja elektroenergetskog sistema te željezničkog prevoza Crne Gore", istakao je Kolak.

Skupu su prisustvovali ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić, ministar finansija Darko Radunović, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, kao i ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније