Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

01. 03. 2020. 08:55   >>  08:52

LUKA KOTOR

Realizacija investicija krajem godine

Realizacija investicionih projekata predviđenih poslovnim planom Luke Kotor za period od 12 godina, može početi tek krajem godine ili početkom naredne, saopštio je izvršni direktor tog preduzeća Branko Kovačević.

Naime, Luka Kotor dobila je obavještenje Crnogorske nacionalne komisije za Unesko da je dobijeno pozitivno mišljenje od Uneska na poslovni plan preduzeća za period od 12 godina, prenosi Pobjeda.

U zaključcima mišljenja se navodi da je dostavljeni dokument konzistentan sa informacijama koje su predstavljene Reaktivnoj monitoring misiji 2018. godine, te da daje više informacija o predloženim infrastrukturnim radovima koji ne predstavljaju prijetnju za izuzetne univerzalne vrijednosti.

Time su se stekli uslovi za realizaciju investicionih projekata te kompanije, ali čija će realizacija još sačekati zbog zakonske procedure ali i kako ne bi bila poremećena predstojeća kruzing sezona.

Kovačević je za Pobjedu kazao da je najveća i najbitnija investicija izgradnja pilona, vrijednosti oko 1,5 miliona eura.

“Osim projekta pilona, tu je i projekat priveznih bova, koji je već završen, uradio ga je bivši menadžment, vrijednosti oko 1,5 miliona eura”, rekao je Kovačević.

On je naveo da imaju i projekat proširenja i nabavke pontona u marinskom dijelu, druga faza, vrijednosti 500 hiljada eura, potom nabavka i ugradnja trafo za potrebe luke, čija vrijednost je 300 hiljada eura, kao i nabavka tendera - čamaca, odnosno prva faza koja podrazumijeva nabavku četiri čamca vrijednosti nekih 300 hiljada eura.

Prema njegovim riječima, postavljanje pilona ne znači saniranje rive, već postavljanje platforme u produžetku postojeće luže, površine četiri do pet metara kvadratnih na koju se postavlja privezna bitva za vezivanje brodova.

“Time postižemo da najnovija generacija kruzera može nesmetano pristajati u luku sa aspekta bezbjednosti i sigurnosti, tako da nećemo imati ograničenja gaza, odnosno možemo da vežemo na centralnom vezu kruzere dužine do 300 metara”, naveo je Kovačević.

Luka Kotor za ovu sezonu ima najavljenih 530 dolazaka 60 do 70 kruzera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније