Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M. ]

16. 03. 2020. 15:15   >>  15:27

SEKULIĆ

Obezbijediti sigurno napajanje, prioritet zdravstvene ustanove

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić saopštila je, na sastanku sa energetskim subjektima, da moraju biti 24h na usluzi svim građanima. Naglasila je da je neophodno obezbijediti sigurno i trajno napajanje svih potrošača u Crnoj Gori bez izuzetka, ističući da su apsolutni prioritet sve zdravstvene ustanove.

Usljed situacije koja je pogodila cijeli svijet pa i našu zemlju kao i u skladu sa Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje, i sprečavanje prenošenja novog virusa korona koje je sinoć donio Nacionalni koordinacioni tim  na prijedlog Instituta za javno zdravlje, a na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti ministarka ekonomije Dragica Sekulić je i danas nastavila aktivnosti preventivnog djelovanja i održala sastanke sa predstavnicima svih energetskih subjekata u Crnoj Gori, kao i sa svim telekomunikacionim subjektima.

Kako su u pitanju usluge od javnog interesa, razgovarano je i o mjerama i aktivnostima koje su preduzeća u ovim sektorima preduzela kako bi obezbjedila kontinuitet pružanja usluga našim građanima, bez obzira na okolnosti. 

Na sastanku sa energetskim subjektima, Sekulić je naglasila da u ovako teškoj situaciji u kojoj se našao cijeli svijet moramo biti 24h na usluzi našim građanima. Naglasila je da se obezbijedi sigurno i trajno napajanje svih potrošača u Crnoj Gori bez izuzetka. Apsolutni prioritet su sve zdravstvene ustanove, posebno za objekte koje je Vlada odredila za sprovođenje mjera karantina i to prostor Regionalne škole državne uprave (RESPA) kod Danilovgrada i prostor nekadašnje kasarne Zoganj kod Ulcinja.

Sekulić je zadužila sve energetske kompanije da prate i redovno izvještavaju ministarstvo o stanju u sistemu, kao i da zaštite svoje radnike u skladu sa važećim preporukama.

Sekulić je telekomunikacionim operatorima zahvalila na potvrđenoj društvenoj odgovornosti u ovoj situaciji koja se ogleda u podršci naporima Vlade Crne Gore da građanima obezbijedi pravovremeno i tačno informisanje, kao i u brojnim dodatnim uslugama koje su besplatno stavili na raspolaganje svojim korisnicima u ovom periodu.

Zaključak sa sastanaka je da je potrebno da zajedno pratimo razvoj situacije, sinhronizovano djelujemo i udvostručimo svoju pažnju i napore, jer od načina na koji ćemo se odnijeti prema trenutno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, zavisi i njeno dalje razvijanje, odnosno sprječavanje neželjenih posljedica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније