Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 10. 2013. 16:06   >>  19:13 2

NE LOBIRA

Lukšić: Ne bih ponovo na čelo Vlade

Ministar vanjskih poslova Igor Lukšić poručio je danas da nema ambicija da se vrati na čelo Vlade. On je, gostujući u emisiji Živa istina, negirao tvrdnje opozicionih poslanika da za to lobira kod međunarodnih zvaničnika.

"Ta kafansko-tračarska logika koja na neki način dominira određenim našim krugovima, nešto je iz čega treba izlaziti, i mislim da ne doliči poziciji koju Crna Gora ima i koju uživa kao vrlo uvažen partner kad se posmatra region, pa i šire", kazao je Lukšić.

On je ocijenio da Milo Đukanović, dok je predsjednik Demokratske partije socijalista i dok je ta stranka „u ovoj poziciji“, treba da bude predsjednik Vlade.

"Ukoliko ne želi da bude predsjednik Vlade, ne treba da bude ni predsjednik partije", kazao je Lukšić.

Na pitanje da li je svoj odlazak sa mjesta premijera doživio kao poruku da nije dobro obavljao posao, on rekao da nije jer je, kako je naveo, bio drugi na listi.

"Ne, nijesam to tako doživio, jer sam bio drugi na listi. I vrlo sam zadovoljan što smo na kraju, kad smo prebrojali glasove, zbrojili više nego 2009. godine. To nije bilo moguće ako je ta vlada bila toliko loša", pojasnio je Lukšić.

On je dodao da je "to vlada koja je otvorila pregovore sa Evropskom unijom, i koja je napravila pomak prema NATO-u".

KAP trenutno u najboljoj poziciji

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Igor Lukšić, kaže da kompleksnost situacije Kombinata aluminujuma, koji je odnedavno u stečaju, pokazuje to što u gotovo godinu rada nove Vlade problem nije riješen.

"Ja mislim da je danas Kombinat aluminjuma najmanji problem u odnosu na posljednjih 20 godina. Ja sam mislio da imamo Kombinat koji je u stečaju zbog bankrota. Kombinat je u stečaju zato što je to očigledno bio neželjen ali jedini način kako bi mogli da uđemo u fazu privođenja kraja restrukturiranja i otvaranja vrata novim investitorima", objašnjava Lukšić.

Napominje da je postojao prijedlog rješenja ali ne i politička podrška.

"Ono što meni takođe smeta je da je naš koalicioni partner SDP stavila potpis na jedan dio koalicionog sporazuma u kojem sve ono što mi radimo i što je Vlada u ovom mandatu pokušala da realizuje -oni tome oponiraju", navodi on.



 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније