Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 10. 2013. 13:46 >> 13:46

POTRAŽIVANJA POVJERILACA

Sjutra ispitno ročište za KAP

Ročište za ispitivanje potraživanja povjerilaca Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) zakazano je za sjutra u podgoričkom Privrednom sudu. Ročište je prvobitno bilo zakazano za 15. septembar, ali je odloženo zbog velikog broja prijava.

 

Stečajnoj upravi KAP-a prijavilo se 2,236 hiljada povjerilaca koji ukupno potražuju oko 459,4 miliona eura, objavila je Mina. Na ročištu bi trebalo da bude utvrđena konačna lista svih potraživanja, koja će se objaviti na oglasnoj tabli Privrednog suda. Svaki od povjerilaca ima pravo da ospori pravo na potraživanje drugih povjerilaca, a najkasnije na ispitnom ročištu.

Stečajni upravnik Veselin Perišić je kao razlog za odlaganje prvobitnog ročišta naveo odredbe Zakona o stečaju, kojima je propisano da je nakon isteka roka za podnošenje prijava potraživanja stečajni upravnik dužan u roku od 40 dana da utvrdi osnovanost, obim i isplatni red svakog potraživanja i o tome sačini listu priznatih i osporenih potraživanja.

Rok za sačinjavanje liste priznatih i osporenih potraživanja trajao je do 20. septembra. U međuvremenu je formiran i tročlani Odbor povjerilaca KAP-a, kojeg čine predstavnici Ministarstva finansija, Centralno-evropske aluminijumske kompanije (CEAC) i Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Povjerioci su prošlog mjeseca većinom glasova odlučili da se Odbor sastoji od tri člana, nakon što se zastupnici pet najvećih nijesu mogli saglasiti da li da to tijelo ima tri ili pet članova.

Najvećih pet povjerilaca KAP-a su Ministarstvo finansija koje potražuje 148,1 milion eura, CEAC sa oko 50 miliona, EPCG sa 44,9 miliona, En plus grupa sa 43,4 miliona i VTB banka sa 25,8 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније