Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

13. 04. 2020. 18:19 >> 18:25

KREDITNE LINIJE

Žugić očekuje da EBRD izađe u susret pojačanim zahtjevima

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić očekuje da će Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) izaći u susret pojačanim zahtjevima za pristupačnim kreditnim linijama, kako postojećih, tako i novih klijenata u bankarskom sektoru Crne Gore.

Iz CBCG je saopšteo da se Žugić danas sastao sa šefom EBRD-a u Crnoj Gori Japom Sprejom.

"Sprej je naglasio da EBRD ima značajnu potražnju za Paketom solidarnosti od milijardu eura za podršku ekonomijama koje su pod velikim pritiskom zbog pandemije koronavirusa. Šef kancelarije EBRD-a je podsjetio da je početni Paket solidarnosti od milijardu eura, koji su 13. marta odobrili akcionari EBRD-a, namijenjen postojećim klijentima koji imaju neposredne potrebe za obrtnim kapitalom i likvidnošću", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, uskoro se očekuje proširenje Paketa solidarnosti za širu upotrebu, što otvara vrata za još intenzivniju saradnju EBRD-a sa učesnicima na finansijskom tržišitu Crne Gore.

"Guverner Žugić je naglasio da EBRD ima kvalitetnu saradnju sa našim bankarskim sektorom i mikrokreditnim institucijama i izrazio očekivanje da će EBRD izaći u susret pojačanim zahtjevima za pristupačnim kreditnim linijama, kako postojećih, tako i novih klijenata u bankarskom sektoru Crne Gore", kazali su iz CBCG.

Osim bankarskog sektora, kako se dodaje, kroz Paket solidarnosti EBRD je spremna da nastavi da podržava postojeće klijente u svim sektorima malih i srednjih preduzeća, kao i u oblasti trgovine, energetskog i infrastrukturnog povezivanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније