Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 04. 2020. 23:24 >> 23:38

MINISTARSTVO EKONOMIJE

"Pojačaćemo inspekcijski nadzor u prodavnicama"

Ministarstvo ekonomije pozvalo je trgovačke lance, markete kao i druge prodajne objekte da se pridržavaju mjera Instituta za javno zdravlje u borbi protiv koronavirusa.

U skladu sa ranije propisanim mjerama Instituta za javno zdravlje, Ministarstvo ekonomije podsjeća sve trgovačke lance, markete kao i druge prodajne objekte na obavezu njihovog poštovanja:

- Obezbijediti mjesta za dezinfekciju ruku – idealno na kasama na kojima treba da budu postavljeni dispenzori – pumpe sa dezinfekcionim rastvorima na bazi alkohola koncentracije od 60% – 90%. Moguće je koristiti gotova sredstva posebno pravljena za ovu namjenu ili rastvor medicinskog alkohola iste koncentracije.

- Radnici u marketima ne treba da dolaze na posao ako imaju simptome respiratorne infekcije ili visoku temperaturu.

- U svakodnevnom radu radnici, posebno oni koji dolaze u kontakt sa novcem, treba da pooštre higijenu ruku, te da se strogo pridržavaju mjera Instituta za javno zdravlje.

- U slučaju da koriste rukavice, treba da imaju dovoljne količine "običnih" najlonskih rukavica ili rukavica od lateksa. Pooštrena higijena ruku se preporučuje i u slučajevima kada se rukavice ne nose.

- Potrebno je postaviti adekvatne postere – obavještenja o mjerama prevencije, simptomima infekcije kao i obavještenja o mjestima na kojima se ruke mogu dezinfikovati.

"S obzirom na to da su prethodnih dana uočene nepravilnosti u poštovanju ovih mjera i da je bio veliki broj prijava građana po tom pitanju, koristimo priliku da obavijestimo da će u narednom periodu biti pojačan inspekcijski nadzor u trgovačkim lancima, marketima kao i drugim prodajnim objektima.

Za sva dalja pitanja Operativni štab stoji na raspolaganju", navode iz Ministarstva ekonomije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније