Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 10. 2013. 12:09 >> 12:57
2

PROGLAŠEN BANKROT

KAP na prodaju bez dugova

Predsjednik Privrednog suda i stečajni sudija za Kombinat aluminijuma Dragan Rakočević proglasio je bakrot Kombinata aluminijuma u Podgorici, nakon što je istekao rok za dostavljanje plana reorganizacije za tu fabriku, čime su se stekli uslovi da se proglasi bankrot.

“Bankrot ili sprovođenje klasičnog stečaja, znači da će se imovina KAP-a prodavati u cjelini ili ne, ako se povjerioci saglase, a za mene je najprihvatljivija prodaja fabrike kao pravnog lica”, potvrdio je Portalu RTCG Rakočević.

On je objasnio da nove odredbe Zakona o stečaju omogućavaju da se dužnik proda kao pravno lice, odnosno novo preduzeće, koje će biti vlasnik cijele sadašnje imovine bez dugova.

Rakočević očekuje saglasnost borda povjerilaca KAP-a i smatra da će se za 20-ak dana steći uslovi za objavljivanje prvog oglasa za prodaju imovine KAP-a.

Ukupna potraživanja Kombinata iznose oko 459 miliona eura, a nesporno je 359 miliona. Novac od prodaje imovine KAP-a činiće stečajnu masu iz koje će se namirivati povjerioci.

Bivši i sadašnji radnici KAP-a, koji su stekli pravo na prijevremenu penziju, produžili su predstavnicima Vlade rok do 17. oktobra da se izjasne o njihovom zahtjevu o isplati otpremnina iz budžeta.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније