Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.L.B. ]

01. 05. 2020. 10:54   >>  10:51 4

KOPRIVICA

"Država pomaže, direktori MA ne oskudijevaju"

Dok je Montenegro airlines gomilao gubitke, da bi ga na kraju spašavali novcem građana, direktori te kompanije nijesu oskudijevali apsolutno ni u čemu, niti su u bilo kom dijelu osjetili krizu u kompaniji na svojoj koži, navodi Momo Koprivica, potpredsjednik Demokrata.

On kaže da su akumilirani gubici kompanije dostigli cifru od gotovo 100 miliona eura, a plata izvršnog direktora u Montenegro airlines-u iznosi čak 3.600 eura, plata predsjednika Odbora direktora 3.100 eura, dok članovi Odbora direktora prihoduju po 750 eura mjesečno.

“Niti su sami sebi ikad stegli kaiš, niti im je to ikad Vlada učinila, pa i kad im je dosipala milione eura pomoći”, naveo je Koprivica.

Koprivica pita da li je pravedno dati 155 miliona eura pomoći kompaniji čiji direktor prima mjesečnu platu u visini 3.600 eura?

“Da li je socijalno odgovorno dati 155 miliona eura pomoći aviokompaniji koja ima više skupih automobila za prevoz direktora i menadžera, nego aviona za prevoz putnika, a dati mizeran iznos od 50 eura za svega 9,7% penzionera i svega 22% nezaposlenih na birou rada”, pita Koprivica.

Koprivica ističe da se država, uprkos zdravoj logici i primjerima razvijenih evropskih zemalja, opredijelila da spasi avioprevoznika, umjesto da ga reformiše i konsoliduje, a da se taj novac uloži u stvaranje nove vrijednosti.

“Danas bi ta svota bila i više nego dovoljna da se pomogne svakom domaćinstvu u Crnoj Gori, i to na način da domaćinstva sa tri i više članova dobiju pomoć u visini prosječne mjesečne neto zarade u iznosu od 524 eura, odnosno, da domaćinstva sa jednim i dva člana dobiju pomoć u visini minimalne neto zarade u iznosu od 222 eura, kako su to predložile Demokrate”, zaključio je Koprivica.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније