Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 10. 2013. 13:19 >> 13:19
6

INVESTICIJA OD 225 MILIONA

Rusi bi da grade cementaru u Pljevljima

Građevinsko-proizvodno udruženje "SFERA" iz Sankt Peterburga zainteresovano je za izgradnju cementare u Pljevljima, čija je predviđena investicija na nivou 225 miliona eura.

Generalni direktor te ruske kompanije Igor Kravčenko, sastao se danas u Podgorici sa čelnicima SNP-a, Srđanom Milićem i Vasilijem Laloševićem. Tema sastanka, kojem je prisustvovao i član Odbora direktora kompanije “Crnogorski cement” iz Pljevalja, Rajko Palibrk, bilo je raspisivanje tendera za istraživanje i eksploataciju cementnog laporca sa tehnogenog ležišta “Jagnjilo” u opštini Pljevlja.

"SNP Crne Gore je iskazala punu podršku raspisivanju tendera za ovaj izuzetno značajan projekat, kako za opštinu Pljevlja i njene građane, tako i za cijelu Crnu Goru. Predsjednik Milić će tražiti od Vlade Crne Gore da se što prije, kako je i obećano na do sada brojnim sastancima između predstavnika kompanije “Sfera” i države Crne Gore,  uđe u proceduru raspisivanja tendera za eksploataciju cementnog laporca, shodno propisanim zakonskim pravilima", saopšteno je iz te partije.

Takođe, u SNP ističu da cijene svakog ozbiljnog i odgovornog investitora koji želi da ulaže u našu zemlju, i čijim će se investiranjem u određene projekte, ostvariti ekonomski benefiti, ispuniti uslovi zaštite životne sredine i otvoriti nova radna mjesta, pa makar i za jednog radnika, a ne kao što je u ovom slučaju predviđeno, 600 novih radnih mjesta u procesu proizvodnje, a kod investicionih radova i preko 1000 ljudi.

"Vlada Crne Gore i njeno nadležno Ministarstvo treba da omoguće svim investitorima da ravnopravno učestvuju, na nadamo se uskoro raspisanom tenderu", ocijenili su sagovornici.

Kako je navedeno u saopštenju, tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o drugim privrednim oblastima, posebno u turizmu.

"Činjenica da je od ukupno ostvarenih noćenja tokom ove turustičke sezone, više od trećine bilo od strane ruskog emitivnog tržišta, najbolji je odgovor onima koji su propagatori stvaranja antiruske klime u Crnoj Gori", zaključeno je iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније