Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 02. 2013. 14:42 >> 14:38

POSLOVANJE UOBIČAJENO

Likvidatori ne prodaju hotele Avala i Bjanka

Privremeni likvidatori britanske kompanije Bepler end Džejkobson nemaju ovlašćenje niti namjeru da, kako su saopštili, prodaju hotele Avala u Budvi i Bjanka u Kolašinu.

Predstavnici Bepler end Džejkobsona objasnili su da privremeni likvidatori, koje je u maju prošle godine imenovao Visoki sud u Londonu, treba da sačuvaju sredstva kompanije, koja čeka ishod spora između vlasnika udjela.

„Hoteli Avala i i Bjanka i dalje posluju uobičajenim tokom i prihvataju rezervacije iz Crne Gore i drugih zemalja. Finansijsko poslovanje je u skladu sa očekivanjima i bilježi rast kada su u pitanju prihodi i popunjenost kapaciteta“, navedeno je u saopštenju kompanije dostavljenom agenciji Mina-business.

 

Londonski Visoki sud imenovao je Marka Šaua i Malkolma Koena za zajedničke privremene likvidatore Bepler end Džejkobsona, zbog spora između vlasnika udjela u preduzeću. Imenovanje privremenih likvidatora, kako tvrde, nije prouzrokovano bilo kakvim spornim pitanjima u vezi sa solventnošću, već bi trebalo bi da obezbijedi stabilnost preduzeća, koje čeka ishod pravnog spora.

Predstavnici Bepler end Džejkobsona su saopštili da privremeni likvidatori nemaju dodirnih tačaka sa vlasnicima udjela, kao i da ne mogu komentarisati parnični postupak, čiji se završetak očekuje do kraja godine i koji je prouzrokovao nastalu situaciju.

Oni su dodali da Bepler end Džejkobson Montenegro, kao operater hotela, nije predmet tog postupka i posluje pod rukovodstvom ovlašćenih zastupnika.

„Privremeni likvidatori jedino kontrolišu Bepler end Džejkobson kao vlasnika udjela u istoimenoj kompaniji u Crnoj Gori. Oni su imenovali i posebnog zastupnika u tom preduzeću, kako bi bili sigurni da se interesi majke kompanije adekvatno štite u okviru poslovanja Bepler end Džejkobson Montenegro“, navodi se u saopštenju.

Interes majke kompanije u crnogorskoj zastupa Marek Lorinc, koji djeluje uporedo sa postojećim ovlašćenim u Bepler end Džejkobson Montenegro.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније