Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

06. 05. 2020. 12:25   >>  14:28

OZON

Vlada da dokaže posvećenost javnom interesu

Ekološki pokret Ozon pozvao je Vladu da dokaže posvećenost javnom interesu i pokrene odgovarajuće procedure u cilju naplate sredstva koja su potrebna za sanaciju učinjenih ekoloških šteta.

U Ozonu smatraju "skandaloznim" zahtjeve kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC), koja gradi prioritetnu dionicu autoputa Bar-Boljare, za produžetkom roka i dodatnim plaćanjima.

„Pozivamo Vladu da dokaže posvećenost javnom interesu i pokrene odgovarajuće procedure, kako bi se naplatila sredstva potrebna za sanaciju učinjenih ekoloških šteta, u mjeri u kojoj je moguće i penali za probijanje ugovorenih rokova“, kazali su iz Ozona.

Prema njihovim riječima, trajna devastacija Tare, ne može biti sanirana projektom regulacije, koji se "koristi za rješavanje problema iskopa i ostalog građevinskog otpada, pa je potrebno shodno realnoj procjeni naplatiti sredstva za štetu učinjenu životnoj sredini".

“S obzirom na to da je i prije pandemijske krize i laicima bilo jasno da dogovoreni rokovi neće biti ispoštovani, zahtjevi izvođača radova su neutemeljeni, naročito jer su se svo vrijeme izvodili građevinski radovi, bez gužvi i drugih tehničkih smetnji, što bi trebalo da ubrza, a ne uspori rokove“, ocijenili su iz te NVO.

Oni smatraju neprihvatljivim izgovore izvođača radova da su tokom rada bili otežani uslovi, s obzirom na to da je prethodna zima bila veoma blaga, sa temperaturom iznad prosječnih.

“Kakvu su dinamiku realizacije odmora za svoje radnike isplanirali, ne bi trebalo da se odražava na realizaciju projekta, jer je to interna poslovna politika izvođača radova, a naročito je sa aspekta poštovanja rokova nebitna proslava državnih i drugih praznika, koje prepoznaje naše zakonodavstvo, jer se to od starta uzima u obzir, pa ne može biti razlog kašnjenja”, naveli su iz te nevladine organizacije.

Oni smatraju da je od suštinske važnosti bilo da oni kojima je data privilegija da obavljaju poslove od značaja za državu, prepoznaju rizike koji mogu uticati na dinamiku i kvalitet realizacije ,,projekta vijeka”.

“Kako je 2020. godina po kineskom kalendaru u znaku pacova, kada se po njihovom tumačenju očekuju nepredvidive situacije, kakva je nesporno pandemijska kriza izazvana virusom Covid 19, nadamo se da mi u Crnoj Gori nećemo snositi dodatne troškove zbog nečega za što nijesmo odgovorni, te da će Vlada Crne Gore, u za nas izbornoj godini, zaštiti interese svojih građana, čiji je ,,ekonomski” imunitet na minimumu”, poručili su iz Ozona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније