Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

08. 05. 2020. 20:20 >> 20:20

CRNA LISTA PU

Ukupan dug 200 poreskih dužnika 70,78 miliona

Poreska uprava (PU) objavila je novu Crnu listu 200 poreskih dužnika, koji ukupno duguju 70,78 miliona EUR, od čega je 24,59 miliona eura obuhvaćeno reprogramom poreskog duga.

Na novoj listi PU i Ministarstva finansija, sa presjekom stanja na april, nalazi se 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom duga po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost (PDV), na dobit, na promet nepokretnosti i koncesija.

Na aktuelnoj listi se nalazi 66 obveznika sa dugom od 24,59 miliona eura, kojima je odobren reprogram poreskog duga u skladu sa Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja.

Rješenje o reprogramu je ukinuto za 26 obveznika i oni ukupno duguju 20,53 miliona eura.

Listu predvodi kompanija Vektra Jakić, sa dugom od 9,73 miliona eura, kojoj je ukinuto rješenje o reprogramu. Slijedi Tehnoput sa 4,79 miliona eura, koji je u reprogramu.

Vektra Montenegro ima dug od 4,75 miliona eura i ukinuto rješenje o reprogramu, a slijedi barska firma Family shop RVD sa dugom od 2,77 miliona i ona se nalazi u reprogramu.

Peta na listi je podgorička firma A-Kop sa dugom od 2,68 miliona, a slijedi Vuk & petrol sa 2,64 miliona i Fab-live sa 2,33 miliona i ona se nalazi u reprogramu.

Dug Cijevne komerc iznosi 1,78 miliona eura i ona se nalazi u reprogramu, a Vektre Boke 1,4 miliona i njoj je ukinuto rješenje o reprogramu.

Listu od deset najvećih dužnika zaključio je Rudnik uglja koji se nalazi u reprogramu sa dugom od 1,1 milion eura.

U blokadi su i Braća Kolić sa 980,43 hiljade eura, Old town invest group sa 960,65 hiljada eura, i Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju sa 946,39 hiljada eura.

Na Crnoj listi su i GBM Adriatica Budva sa 851,5 hiljada eura, Inpek sa 740,09 hiljada, Cijevna komerc sa 587,43 hiljade, Rokšped sa 482,88 hiljada, Plantaže sa 299,13 hiljada i Mješovito Herceg Novi sa 105,8 hiljada eura.

Objavljena je i lista od 100 najvećih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja. Ukupan dug po tom osnovu je 57,9 miliona eura, dok je reprogramom obuhvaćeno skoro 13 miliona eura.

Za poreze i doprinose najviše duguje Montenegro Airlines, 23,9 miliona eura. Slijedi Željeznički prevoz sa pet miliona, Rudnik uglja sa 3,25 miliona, Održavanje željezničkih voznih sredstava sa 2,55 miliona, Vektra Boka sa 2,03 miliona, Work Finder sa 1,38 miliona, Željeznička infrastruktura sa 1,27 miliona, Inpek sa 1,14 miliona, Vektra Jakić sa 896,27 hiljada i Tehnoput sa 820,37 hiljada eura.

Rješnja o reprogramu su ukinuta i za Vektru Boku, Vektru Jakić, Work Finder, rožajski Servistrans, Savez sindikata, Vektru Montenegro, Eko meduzu Bijelo Polje i Gradinu company.

PU, kako su saopštili njeni predstavnici, kod svih obveznika koji se nalaze na listama u kontinuitetu preduzima sve zakonom propisane mjere, uključujući i mjeru predlaganja stečaja, a sve u nastojanju da ne dozvoli rast poreskog duga.

PU Crnu listu objavljuje kvartalno, na osnovu izmjena Zakona o poreskoj administraciji.

Prethodna je objavljena u novembru, a prva u julu 2013. godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније