Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 10. 2013. 08:24   >>  08:27

ZBOG KAP-A

Italijani "počistili" direktore EPCG?

Gubici Elektroprivrede Crne Gore u poslovanju sa Kombinatom aluminijuma Podgorica koštaće fotelje izvršnog direktora energetske kompanije Enrika Malerbu. On će sa te funkcije otići do kraja ove godine, odlučila je italijanska kompanija A2A koja, od kraja 2009. Godine, upravlja menadžmentom EPCG, saznaju Vijesti nezvanično iz izvora bliskog izvršnoj vlasti.

Malerbu će zamijeniti Stefano Pastori, koje je juče boravio u Podgorici da se upozna sa crnogorskim ministrima.

Njega je predložila A2A u dogovoru sa Vladom, a funkciju će preuzeti nakon Skupštine akcionara EPCG 28. oktobra.

Smjenu izvršnog direktora, prema istim izvorima lista, najvjerovatnije će pratiti i promjena glavnog finansijskog direktora EPCG Flavija Bjanka.

Odbor direktora većinski državne Elektroprivrede, kojom upravlja A2A sa manjinskim paketom od skoro 44 odsto akcija, više puta je tražio od menadžmenta da prekine snabdijevanje KAP-a koji ne plaća račune.

Stefano Pastori je bio predsjednik uprave Edipover, vodeće italijanske kompanije za proizvodnju električne energije, s instaliranim kapacitetom od preko 7600 MW, od čega 750 MW iz obnovljivih izvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније