Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M. ]

22. 05. 2020. 08:29 >> 09:56
1

NIKŠIĆ

Odgodiće plaćanje taksi i poreza do kraja godine

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović saopštio je, u Jutarnjem programu TVCG, da će se potruditi da, do sljedeće godine, odgode naplatu taksi i poreza, kako bi pomogli manjim preduzećima koja su se zbog koronavirusa našla u teškoj situaciji. Istakao je i da Toščelik nastavlja rad neometano, a da je Metalac u nezavidnoj poziciji.

"Pobijedili smo koronavirus, ostalo je da se borimo sa posljedicama, i to onim ekonomskim. Mjere Vlade bile su pravovremene i neophodne, no mnogi su u malim firmama ostali bez posla, sada moramo to da pokušamo da saniramo posljedice i pomognemo da se isplate zarade," naveo je on.

I opštine su donijele set mjera, istakao je Grbović.

"Odložićemo plaćanje poreza do kraja godine, jer znamo da neće moći da plate obaveze, podržaćemo ih dok ne stanu na noge," naveo je on.

Mnogo je manje prihoda, navodi on.

"Koliko mi budemo zakuinuti kao Opština, toliko će biti manja naša moć da pomognemo građanima, ali mogu da kažem da ćemo odgoditi naplate raznih poreza i taksi, pa očekujemo da će Opština podnijeti do pet miliona eura kako bi mogli pomoći malim firmama. Sreća je da su velike firme na nogama," naveo je Grbović.

Opština ima svoj opštinski štab koji je sprovodio mjere NKT-a i, kako kaže, rade sve kako bi sanirali posljedice.

Toščelik će nastaviti neometano rad

"Korona je pomogla Toščeliku, jer nema kineske robe na tržištu i oni imaju plasman i dobre cijene i odlično rade sada," naveo je on.

Metalac u nezavidnoj poziciji

"Češka firma, odnosno vlasnik koji je privatizovao "Metalac" je bankrotirao praktično. Mi smo od duga uspjeli za porez na nepokretnost koji nam je dugovala firma da upišemo hipoteku na zemlju i objekte, da ne bi došlo do rasprodaje, jer nadamo se kada se sredi situacija, Metalac će nastaviti da rada. Vlada ima neke kontakte sa nekim potencijalnim investitorima. Čekamo i da Privredni sud riješi pitanje stečaja i da Metalac može da nastavi da radi," naveo je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније